61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’den başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan, Türkiye ve Trabzon’da da yayılımın sürdüren Koronvirüs ile etkin mücadele sürerken İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’den çarpıcı açıklamalar geldi. 
61saat’in telefonla görüştüğü Kuvvetli, önlemlerin zamanında alınmadığını açıkladı. 
Süreci hükümetin iyi yönetemediğini ifade eden Kuvvetli, “Ben bu süreci hükümetin iyi yönetemediğini düşünüyorum. Çin’de bu olay başlayınca Genel Başkanımız hükümeti uyarmıştı. Ancak Mart’ın 15’lerine doğru hastalıklar vuku bulunca hükümet tedbirleri almaya başladı. Tedbirler geç kalınca sıkıntılar artarak devam ediyor. Olağanüstü Halk ilan edilebilirdi. Ama Olağanüstü Hal’in şartlarında,  hükümetin vatandaşa karşı olan sorumluluğunu yerine getiremeceğini hesaplayınca buna yaklaşmadı. Farklı tedbirler peyder pey hayata geçirildi. 
Hastalıkla mücadele ederken toplum evlerine hapsedildi. Bu normal bir şey ama, evlerine hapsedilen insanların geçimleri var. Günlük ihtiyaçlarını yevmiyeyle karşılayan insanlarımız var. Onlar 2 - 3 gün çalışmadıklarında evlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olmayan insanlar. Dolayasıyla bu insanlara hassasiyetle ve hızlı bir şekilde devletin katkı vermesini bekliyoruz. 
Ortaya konulan 100 milyarlık yardım paketinin tamamına yakını ya da yüzde 80’i iş verene yönelik.. Vatandaşa yönelik bir şey olduğunu düşünmüyorum” dedi. 

OLAĞANÜSTÜ HAL UYGULANMALIYDI
Sokağa çıkma yasağını destekleyip desteklemediği sorulduğunda ise Kuvvetli, “Sokağa çıkma yasağı yapmayan ülkelerde İtalya ve İspanya’da durumun ne kadar vahim noktaya geldiğini görüyoruz. Bu çok tecrübesini edindiğimiz durum değildir. Onlara bakıldığında Türkiye’nin çok hazırlıklı olmadı ve insadan insana bulaşan hastalık olduğu için ben biraz daha erkenden olağanüstü hal uygulaması taraftarıydım” dedi. 

KABUL EDİLEBİLİR YANI YOK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk bağışçısı olduğu ‘Milli Dayanışma Kampanyasını’ desteklediklerini ancak belediyelerin yardım kampanyalarında ki hesapların bloke edilmesini doğru bulmadıklarını ifade eden Kuvvetli, “Millet İttifakının kazandığı büyükşehir belediyelerinde yardım kampanyaları başlatıdı. Hükümetin yardım kampanyası başlatmadan önce yardım kampanyaları başlatıldı. Ancak  İçişleri Bakanlığı tarafından o yardım kampanyalarının hesaplarına bloke koyuldu. Bunun kabul edilebilir yanı yok. . Bir başka kurumlarda bu kampanyayı yapabilir. İnsanların ihtiyaçlarını karşılayabilirler. O hesaplara bloke koymak bu kampanyanın ruhuna aykırı” ifadelerini kullandı. 


DEVLETİN ÖNCÜLÜK YAPMASI.. 
Milli Dayanışma Kampanyasını desteklediklerini kaydeden Kuvvetli, “Ben o kampanyaya karşı değilim yanlış anlaşılmasın. Ben devletin iktidarın bu kampanyayı başlatmadan önce belediyelerin gıda ve nakdi yardımları noktasında çalışması vardı. İkisi bir arada yürüyebilirdi. Onların elinden o imkanı almak şık olmadı. 
Biz devletin balattığı kampanyaya kesinlikle destek veriyoruz. Esasında  necip milletimiz böyle bir olgunluğu var. İnsanlar ihtiyaçlı olduğunda devreye giriyoruz. Biz insan olarak gereğini yapıyoruz. Devlette buna öncülük yapması bizim memnuniyetle karşılayacağız bir durumdur. Ama sadece hükümetin yaptığı kampanyaya odaklanalım, diğer kampanyaya müdahale edelim noktasını doğru bulmuyorum. Ben yaptığım yardımı bir elin verdiğini diğer elin görmemesi lazım. Ben elimden geleni yapıyorum. Parti olarak Trabzon’da Biz bunu toplum olarak zaten yapıyoruz. Ama devletin buna öncülük yapmasını destekliyoruz. Ama sadece diğer kampanyalara karşı çıkmalarını uygun bulmadığımı söylemek istiyorum” dedi.