61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesi Muhtarının Trabzon Büyükşehir Belediyesini hedef alarak sosyal medyadan küfürlü ifadeler kullanması bugün TİSKİ’nin 2019 Yılı 1. Olağan Genel Kurulunda gündeme geldi. 

ÇAKIROĞLU: KINIYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin oluşturduğu TİSKİ Genel Kurulunda gündem dışı söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, “Pelitli Mahallesi muhtarı ile ilgili amacını aşan amacına hizmet etmeyen söylemler var. Ben İYİ Parti Grubu adına Pelitli Mahallesi muhtarını temsil ettiği 30 kişinin sorumluluğu bilinci içinde talep edeceği hakların biz de yanında olmak kaydıyla taleplerini isteklerini uygun dille anlatması gerektiğini tavsiye ediyoruz. Kullanmış olduğu dilden dolayı da kendisini kınıyoruz. Tenkit ediyoruz” dedi. 

ŞAHİN: KİMSENİN HAKKI DA DEĞİLDİR, HADDİ DE DEĞİLDİR
CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ise, “Sayın Çakıroğlu ayrıntısını anlattı. Memlekete hizmet etmek için seçilen kişileri veya kurum yöneticilerine hangi konuda olursa olsun hakaret etmek kimsenin hakkı da değildir haddi de değildir. Bu olayı biz de grubumuz adına şiddetle ve esefle kınıyoruz” diye konuştu. 

AK PARTİ DİĞER GRUPLARA TEŞEKKÜR ETTİ
AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir, “Trabzon Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesi muhtarının Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve mülki idari amirlerine sarf ettiği hakaretleri şiddetle kanıyoruz. Hukuki gereğinin yerine getirilmesini talep ediyoruz. Grup Başkan Vekillerine gösterdiği bu duyarlı hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

BAŞKAN ZORLUOĞLU İLK DEFA KONUŞTU
Konuyla ilgili ilk defa konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, olayın adl ve idari soruşturma sürecinin başladığını kaydetti. Zorluoğlu, “Eleştiriye ve muhtarlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın tamamının hak aramasına sonuna kadar saygılıyız. Bütün vatandaşlarımız, bütün muhtarlarımız her türlü hak arama mücadelelerini bizim de desteğimizle sonuna kadar kullanacaklardır. 

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ancak hakaret, iftira ve sövgü içeren ifadelerle Büyükşehir Belediye Başkanına, Belediye Başkanlığına ve mülki amirlere saldırıda bulunulması asla kabul edilemeyecek durumdur. 
Mecliste Parti Grupları tarafından kınanması memnuniyet verici. Yürekten teşekkür ediyorum. 
Bu Adli ve İdari Soruşturma konusu yapılan bir konudur. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam ediyor. Ortahisar Kaymakamlığı tarafından idari soruşturma başlatıldı. Bunun neticelerini takip edeceğiz. 

RANDEVU TALEBİ OLMADI
Sadece adli ve idari soruşturmalar bakımından değil kamu vicdanı bakımından sorun teşkil eden durumdur. 
Ne Pelitli de yaşayan vatandaşlarımız ne de diğer mahallede yaşayan vatandaşlarımız bu tür ifadeyle aleni sövmeyle, üstelik her hangi bir randevu görüşme talebi bulunmaksızın bu tür saldırılar olması, ortada bir şey yokken bir şey varmış gibi bu çirkin ifadelerle böyle yaklaşımda bulunulmasını hayretle takip ettik. 
Bende şahsım ve büyükşehir belediyesi adına bu kişiyi kınadığımı açıkça ifade ediyorum. Her türlü adli ve idari soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.