61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu Başkanlığında Trabzon Valiliği B Toplantı salonunda 2017-2018 Eğitim- Öğretim sezonu Güvenlik Tedbirleri toplantısı yapıldı. Toplantıya güvenlik tedbirlerinden çok okullarda alındığı iddia edilen kayıt ücretleri damga vurdu.
Muhtarlar bu konuda Kaymakam Numan Hatipoğlu’na şikayette bulunurken bazı okullarda 5 bin TL’ye kadar ücret alındığını ileri sürüldü.. Ancak bu iddialara Kaymakam Hatipoğlu, 5 bin TL verebilecek bir velinin çocuğunu özel okula gönderebileceğini ifade ederek karşı çıktı. 

Kaymakam Hatipoğlu, ortaya atılan bu iddiaları kaymakamlık bünyesinde oluşturulacak komisyon ile araştıracağını da sözlerine ekledi.

Okullarda ki kayıt paralarıyla ilgili tartışmasının ardından ise bu kez gündeme bazı okullara yapılan yoğun başvuru nedeniyle getirilen kura sistemi gündem oldu.

Hatta bir muhtar, geçen sene kayıtlar esnasında bir okulda usulsüzlük yapıldığını ileri sürerek okul idaresinin kendisine ‘Rüşvet’ teklif ettiğini ileri sürdü.



Bu iddia karşısında bir hayli sinirlenen Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, bahsedilen okulun kayıtlarını takip ettiğini ve bu iddianın asılsız olduğunu söyledi.

Bahsedilen okulun Dumlupınar İlköğretim Okulu olduğu ifade edilirken, mahallede ki öğrencilerin kontenjan nedeniyle okula yerleşemediği iddialarına İlçe Milli Eğitim  Müdürü Köse, “Mahallede ki öğrencilerin hepsinin okula kaydı yapıldı. Dışardan gelen öğrencilere kontenjan kadar kura çekildi. 2 seneden beri ben kuruyorum o komisyonları” diyerek karşı çıktı. 

SORUŞTURMA AÇACAĞIM
Rüşvet iddiasına Kaymakam Hatipoğlu, “Bürokrasiyi töhmet altında bırakmak çok kolaydır arkadaşlar. Yazılı olarak devlette zabıt esastır. Söylediğin şeyi ispatla yükümlüsün. Dolayısıyla diyorsun ki okul idaresi rüşvet aldı. Bende şimdi oranın aldığı bağışları ortaya çıkarırım. Eğer o okul müdürü kendisi hakkında ithamda bulunulduğundan dolayı dava açma hakkına haiz olur. Nihayetinde kamu görevini yerine getiren insanlar olarak bizler belli bir hizmeti yerine getiriyoruz. Dolayısıyla da yapabildiklerimiz belli, yapamayacaklarımız belli. Ben onu araştıracağım. Çıkışta soruşturmayı açacağım. Seninde ifadene başvurtturacağım. Kim rüşvet istedi senden. Çünkü çok iddialı bir şey. Bu kadar insanın, bu kadar okul müdürünün içerisinde dolayısıyla da senden ne gibi bir rüşvette bunuldu. Bununla ilgili o ta tarihte kime şikayette bulundun. Bakacağım onların hepsini araştıracağım. Dumlupınar Okulunda ki tüm kayıt sistemini araştıracağım. Kim ne kadar bağışta bulunmuş. Söylediğin ekstra celbe gidecek bir şey ise ona da bakacağım. Arkadaşlar bakın bu insanları kırmak dökmek çok kolaydır. Biz burada okullarımız daha güzel hale nasıl getirir onu konuşacağız” dedi.