Trabzonda Büyükşehir Trabzondan da Sahil yolu var. Sadece farkı buradaki uygulama keyfi olarak hayata geçirildi. Hız sınırı Trafikte önleyici tedbir almak Devlete olan güvenimi her geçen gün biraz daha aşındıran bu tür olaylardan bir tanesini daha sineye çekmekten başka çarem kalmamıştır dedi.

Trabzon muhtaralar federasyonunundan yapılan açıklamaya göre Orduda tedes tarafından başlatılan Elektronik denetleme s,istemi, Ordunun sanki tek başına karalar almasına ve uygulamasına sebeb olarak görüldüğü belirtilerek alınana ve uygulanan kararlar yanlış. derhal bu keyfi uygulamadan vazgeçilsin. Trabzondada Samsundada Ukame var Ama böyle keyfi uygulama bu illerde yok. Onun için vazageçin bu uygulamadan diye tepki gösterdiler.
İşin özeti, bu kadar kısa mesafeler de değişkenlik gösteren hız limitleri para tuzağı haline gelirken, bu limitlere uyarak araç kullanmaya çalışan sürücüler de, trafik akışını yavaşlattıkları gerekçesi ile diğer sürücülerin tacizi ile karşı karşıya kalmaktadır.
Trafikte yaşanan bu karmaşanın asıl nedeni, Trafik, Karayolları ve Ukome arasında, “Davulun kimde, tokmağının kimde olduğu” Tartışmasında yatmaktadır.
ORDU'DAKİ UKOME BİLMECESİ
Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve yerelden yönetim uygulamaları doğrultusun da devletin yürüttüğü birçok uygulama büyükşehir belediye başkanlıklarına bırakılmıştır.
Bunlardan birisi de şehir içi trafiğini düzeleme yetkisinin belediyelere devredilmiş olmasıdır. Belediyeler ise bu görevi UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kanalı ile yürütmektedir.
Karayolları, trafik ve ukome arasında ki yetki karmaşası sonucu, kent içi trafik düzenlemeleri gerçek yaşamla uyum sağlayamaz hale gelmiştir.
UKOME’NİN yapısı tamamen kamu kurum yetkililerinden oluşması ve trafik şubesi ile Sivil toplum kuruluşlarından sadece şoförler derneğinden bir temsilcinin yer alması ve toplumun sorunlarını yakından bilen sivil toplum kuruluşlarının temsil edilmemesi, bu sorunların oluşmasına neden olmaktadır.
Masa başında alınan kararlarla yapılan uygulamalar ve kurumlar arası yetki karmaşası sürdüğü sürece, konunun asli sahibi olması gereken Trafik Şube müdürlükleri ceza yazan kurum konumunda kalmaktan kurtulamazlar.