MUHTARLIKLARIN BAKIMLARI
61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantılarının son oturumu bugün yapıldı. Başkan Ahmet Metin Genç, başkanlığında toplanan belediye meclisinde İmar Komisyonundan gelen maddeler ile 2018 Yılına Ait Faaliyet Raporu görüşüldü. Faaliyet Raporu görüşmelerini yasa gereği 1. Başkan Vekili Nusret Onur yönetti. Burada Başkan Ahmet Metin Genç, meclis sırasında oturdu. 

CHP’li meclis üyesi Cüneyt Zorlu, muhtarlıklarda yeni yapılanan tadilattan daha ucuza mal edilmesini sordu. Zorlu, “4 adet yeni. 11 adet tadilat. 315 bin TL ödeme.. 115 bin TL yeni 200 bin TL tadilat. 30 bin TL yeni muhtarlık, tadilata 20 bin T.. Mahallemizde kreş gibi eksiklikler varken, bu durumu nasıl açıklamaktasınız” dedi. 

Bunun üzerine Etüt Proje Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede, “Prefabrik şekilde yapıldığından maliyetleri düşük oluyor. Alt yapısını belediye imkanlarıyla fen işleri ve destek hizmetlerinin katkılarıyla yapıyoruz. Var olan mevcut muhtarlıklar harabe şeklinde. Binaların altında. İçi ve dış boyaların yapılması, dış yapılanma bundan dolayı maliyet getirdi” ifadelerini kullandı. 
Bunun üzerine Başkan Genç, burada talimat vererek, yapımı daha fazla tutan muhtarlıklar yerine maliyeti daha az olan binaların tercih edilmesini söyledi. Genç, “Yapımı arasında bu kadar fark varsa eğe bakım ve tamiratı gerektiren muhtarlık binamız daha farklı fonksiyonel olarak kullanma imkanı varsa yapım bedeli daha az olan binalarımızı tercih edelim” dedi.