61SAAT HABER SERVİSİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli programlara katılmak ve vatandaşlarla buluşmak için bugün sabah Trabzon’a geldi. İlk olarak Trabzon Ticaret Sanayi Odasını ziyaret eden Bakan Kurum, ardından ise Trabzon Valiliğinde kurum amirleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.  Burada ki toplantıya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Bakanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, ilgili kurum müdürleri katıldı.   Bakan Kurum, Trabzon Valilik makamında yapılan toplantının ardından basın mensuplarına Çanakkale’de ki deprem, Kentsel Dönüşümler ile Trabzon’da devam eden ve yapılması düşünülen projelerle ilgili açıklamalar yaptı.  

ZAĞNOS, ÇÖMLEKÇİ VE TABAKHANE’YE 1 MİLYAR HARCANDI

Trabzon’a yaklaşık 1 ay önce yaptığı ziyareti anımsatan Bakan Kurum, “Hem Kentsel Dönüşüm adına, hem de millet bahçelerini konuştuk ve bunları duyurmuştuk. O gün aldığımız kararlar çerçevesinde, şimdi şehirlerimize bu projelerin takibi için ziyaretlerde bulunuyoruz.  Dün Gaziantep’teydik, bugün de kadim şehrimiz Trabzon’dayız.. Trabzon’da Kentsel Döşümü ile alakalı Zağnos, Pazarkapı Projelerine, arasında ki kalanı da alanı ekliyoruz. Dönüşüme uğramamış hiçbir alanımız kalmayacak. Bu projeyi de TOKİ aracılığı ile yürütüyoruz.  Çömlekçi Mahallesinde 2023 yılına kadar dönüşmemiş hiçbir riskli konutumuz kalmayacak. Çömlekçi, Zağnos, Tabakhane Bölgesinde 1 milyara yakın kamulaştırma bedeli harcadık. Bu bölgeler Trabzon ve bölge için önemli değer haline gelecek” dedi.  

UZUN SOKAK, MARAŞ SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMAYA 6 MİLYON TL BEDEL.. YARISINI BAKANLIK KARŞILAYACAK

Uzunsokak ve Maraş Caddesinde sokak Sağlıklaştırma projesinin 6 milyon TL bedeli olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, “Uzunsokak ve Maraş Caddesinde sokak Sağlıklaştırma projesi. 6 milyon TL bedeli var. Yarısını bakanlığımız hibe kapsamında Büyükşehir’e destek olacak. Kalanı da İller Bankası marifetiyle sokak Sağlıklaştırma projesine önümüzdeki ay itibariyle başlayacak. Orhan Başkanımız başlatacak, Murat Başkanımızla projeyi bitirmeyi hedefliyoruz  Trabzon için yaşayan bir meydan. Bizim tarihimizin kültürünün önüne çıkacağı, tabelalar, aydınlatma düzenlenmesi suretiyle bu bölgede ki tarihi kimlik ortaya çıkacak” diye konuştu.  

AVNİ AKER MİLLET BAHÇESİ MART AYINDA İHALEYE ÇIKIYOR

Kanalizasyon ve Atık Su Tesisi ile ilgili çalışmaların yapıldığını ve 5 yılda etap etap projenin hayata geçeceğini kaydeden Bakan Kurum, Avni Aker, Vakfıkebir ve Akçaabat’ta yapılacak Millet Bahçeleri ile ilgili olarak ise, “Avni Aker Stadının olduğu alan ve Akçaabat’ta ki alan. Bu alanlara ilişkin çalışmalar tamamlandı. Mart ayı içinde ihalelerini yapıyor olacağız. Avni Aker Stadyumu 57 bin metre karelik alan. Trabzonspor’un tarihini yaşatacak tribünü koruyor olacağız. Gezinti alanları, millet kıraathanesi, şehrimizin nefes alacağı çok önemli projeyi Avni Aker alanında kazandırmış olacağız.  Vakfıkebir ilçemizde 22 bin metre karelik alanda proje çalışmaları sürüyor.  Trabzon’a 3 tane Millet Bahçesi kazandırmış olacağız” dedi.  

AVNİ AKER’DE MÜZE YAPILACAK MI?

Avni Aker’de yapılacak Millet Bahçesinde müze gibi bir projenin düşünülüp düşünülmediği sorusuna ise Bakan Kurum, “Proje toplantısı yapacağız. Aslolan burada şu: Trabzonlu vatandaşların nefes alacağı, yeşil alanlarda yürüyecekleri, bisiklet yollarında bisiklete bineceklerini düşünüyoruz. Proje içinde uygun alan olursa, içinde müze olur mu? Diye.. Bugün Ticaret Odamızda müze var. O müzeyi de taşıyabilir miyiz tartışıyoruz. Trabzon’un müzeye ihtiyacı var. Onu gerçekleştirmek istiyoruz. Bu millet bahçesinde olabilir, tarihi tescilli binada olabilir…” ifadelerini kullandı. ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRDİ Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin şampiyon sporcularını altınla ödüllendirdiler.  Trabzon Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen törende Danimarka’nın Aalborg şehrinde düzenlenen karate şampiyonasında Genç Bayanlar Ferdi Kata Dalında ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Keyda Nur Çolak ve antrenörü Hasan Kılıç, İstanbul’da düzenlenen Büyük Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonasında 69 kg’da Türkiye Şampiyonu olan Busenaz Sürmeneli, 48 kg’da Türkiye ikincisi olan Melek Yamak ve antrenörleri Cahit Süme ile İstanbul’da düzenlenen Yıldız Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonasında 54 kg’da birinci olan Ebrar Sıla Öztürk ile 52 kg’da ikinci olan Kevser Tütüncü ve antrenör Davut Çınarlar, Bakan Kurum ve Başkan Gümrükçüoğlu tarafından ödüllendirildi.  Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon’un yetiştirdiği şampiyon sporcular ile her dönem öne çıktığını ifade ederken, Başkan Gümrükçüoğlu’na spora olan katkılarından ötürü teşekkür etti.  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise sporcuları ile gurur duyduklarını ifade ederken spora ve spsorcuya destek olmaya devam edeceklerini söyledi.  

“DENİZ ÜSSÜ İNŞAATININ ÖNÜNÜ TAMAMEN AÇTIK”  

Trabzon’un Sürmene ilçesinde yapılması planlanan Türkiye’nin 9. deniz üssünün tahsisinin Milli Savunma Bakanlığına verildiğini belirten Bakan Kurum, “Sürmene ilçemizde liman projemiz var. 9. deniz üssünün inşa edileceği 41 bin metrekarelik alanın tahsisi Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzce Milli Savunma Bakanlığımıza yapıldı. Burada deniz üssü inşaatının önünü tamamen açtık. Deniz üssünün yapılması hem bu bölge için hem de Trabzon için çok önemli bir proje. Bu projenin önünü açarak bölgede yeni bir istihdam kapısını oluşturmuş olduk. Trabzon’umuzu bulunduğu konumdan daha iyi konuma getirmek, aldığımız bayrağı daha yukarıya taşımak adına bu projeleri gerçekleştireceğiz. Şehirde vatandaşımızın yaşam kalitesini arttırmak amacıyla bu projeleri yapacağız” dedi.