61SAAT HABER SERVİSİ - Bu yerlerin 2015 olaylarından ötürü daha acil kentsel dönüşüm ihtiyacı bulunduğu belirtilirken Narlıbahçe’ye yakın gelecekte uygulama imkanının bulunmadığı kaydedildi.
Bu nedenle önümüzdeki günlerde Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm alanının içine alan Hızırbey Mahallesi ve heyeti ile görüşme yapılarak projenin geleceğine karar verilecek.

TOKİ İLE PROTOKOL İPTAL EDİLECEK
Mahalleliler kentsel dönüşümden vazgeçerse Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin, TOKİ ile yaptığı protokol iptal edilecek.
Konuyla ilgili konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Narlıbahçe ile ilgili girişim ve görüşmelerimizi sürdürdük. Oranın muhtarını, heyetiyle beraber çağırdım. Orada yaptığımız konuşmada “Türkiye’nin Nusaybin, Sur, Cizre gibi bazı zorunlu ve ister istemez acil hale gelen problemlerinden ötürü yakın gelecekte uygulama imkanımız kalmayabilir” dedik.
Bu bakımdan sizlerin kanaati buradan vazgeçip mevcut imarını düzenleyerek, kentsel dönüşüm değil de yine daha iyi bir semt elde edebilmek için çözüme gidelim. Hatta Doğalgaz’ı da bu amaçla başlattım. Ama sayın muhtarımız heyetiyle birlikte “Yok, vazgeçmeyelim” diye düşünce belirtti” dedi.

KENDİ ARALARINDA İMZA TOPLADILAR
CHP’li üye Cahit Erdem’in Mahallilerin kendi aralarında dilekçe topladığı yönündeki söylemlerine ise Gümrükçüoğlu, “ Dilekçe olduğu söyleniyor. İmza koyanlarda ya yapılsın ya da vazgeçilsin diye talepleri olmuş olabilir.
Biz idari kademe olarak tekrar kendileriyle görüşelim. Genel olarak bir tercih oylaması bile yapalım. Gerekirse buradan TOKİ ile protokolü kaldırarak düzenleme cihetine gidelim. Neticelendirmenin uygun olacağını düşünmekteyiz. Zannederim önümüzdeki bir iki ay içinde bunun nihai kararına varmış oluruz” ifadelerini kullandı.