Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okulsporları Futsal Küçükler İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı. Mehmet Akif Ersoy Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen ve büyük ilgi gören turnuvada kızlarda Ortahisar Ata Ortaokulu şampiyon olurken, erkeklerde zirvenin sahibi Yomra İmam Hatip Ortaokulu futsal takımı oldu.
Futsal Küçükler İl Birinciliği çekişmeli maçlara sahne oldu. Ortaokul öğrencilerinden oluşan futsal takımlarının mücadele ettiği turnuvada heyecan dolu maçlar oynandı. Kızlarda Ortahisar Ata Ortaokulu, güzel futbolunu şampiyonluk kupası ile taçlandırdı. Akçaabat Cumhuriyet Ortaokulunun ikinci olduğu kızlarda Çarşıbaşı Ortaokulu da üçüncülüğü elde etti.
Erkeklerde ise birbirinde denk kuvvetlerin mücadelesi vardı. Nefes kesen maçların ardından Yomda İmam Hatip Ortaokulu futsal takımı Trabzon şampiyonu oldu. Turnuvanın favori takımlarından Söğütlü Ortaokulu ise ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. Yomra Merkez Ortaokulu üçüncü, Akçaabat Cumhuriyet Ortaokulu ise Trabzon dördüncüsü olmayı başardı.
Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Çocuklarımızı sporla daha çok buluşturmak için bu tür turnuvaların yanı sıra diğer proje ve kurslarımıza büyük önem veriyoruz” derken, Spor Şube Müdür V. Yusuf Çebi de, “Çocuklarımız hem ömür boyu unutamayacakları heyecan dolu maçlar oynadı, hem eğlendi, hem de yeni arkadaşlıklar edindi” diye konuştu.