61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayı meclis toplantıları bugün devam etti. Plan ve Bütçe Komisyonu ile imar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 10 maddenin müzakere edildiği Büyükşehir Belediye Meclisine Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlık etti. 
Şalpazarı İlçesi daha önce belde olan Geyikli Mahallesiyle ilgili 1/5 bin ölçekli Revizyon Nazım İmar Planına yapılan itirazlar tartışma yarattı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olmadan önce 1996 yılında o dönemin Geyikli Belediyesi tarafından yapılan planlar, vatandaşa duyurulmayınca sıkıntısı şimdi ortaya çıktı.  Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni planlara eski planlar adapte edilince kriz çıktı. 1996 yılında yapılan planlarda arsaları için düşünülenleri şimdi öğrenen vatandaşlar yeni ve eski planlara itiraz etti. 
Geyikli Mahallesinde konuyla ilgili 420 itiraz olduğu kaydedilirken, Şalpazarı Belediyesi AK Partili Belediye Meclis üyesi Muzaffer Bayraktar, kendisinin konuya teknik olarak hakim olmadığını kaydederken vatandaşın mahkemeye veya basına gitme yolunu tercih edeceğini bundan dolayı maddenin gündemde bırakılmasını istedi. 

MAHKEMEYE BAŞVURABİLİR
Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, “vatandaşların bir kısmı basına verme, bir kısmı da mahkemeye verme ile ilgili söylüyor ama böyle gündemde kalması olmaz. Mahkemeye de verebilirler basına da gidebilirler. Bir çok itirazın olması söz konusu. Bu itirazların görüşmüşlüğü söz konusu. Bütün bu vatandaşlarımız bu dediğiniz usulleri uygulayabilecekleri gibi, ben bu konuda yeterli olamadım diyorsunuz. Aynı vatandaşlarımızın hepsi, bizim birimlerimize gelip oturup misafirimiz olup kendisi için olan iş ve işlemleri sorgulayabilir yorumlayabilir açıklama isteyebilirdi. Yine de isteyebilir. İtirazlar gelmiş, görüşülmüş” dedi. 

VATANDAŞ EVİMİ NEREYE YAPACAĞIM DİYOR
Bunun üzerine Muzaffer Bayraktar, “Teorik olarak hazırlanmış geyikli de uygulanmış. Teorik olarak konu incelenerek karara bağlanmış. Benim gördüğüm kadarıyla vatandaş eline kazmasını alıyor dışarı çıkıyor vuruyor “dur” diyorlar. “Burası yeşil alan yapamazsın” Sağ tarafına gidiyor “burası da olmaz çocuk parkı Dur” diyorlar “burası sosyal tesis alanı” Vatandaş diyor ki  “ben ev yapacağım burası ata dede yeri nereye yapacağım” diyor. 
Bir başkası da evinin önünde yol var. 5 metre 10 metre yukarısında evim yıkılıyor. 
Bir başkası da diyor ki evin tam ortasında yol geçiyor. 
Bende az önce dediğiniz gibi İmarla ilgili yeterli bilgim olmadığı için açıklamakta zorluk çekiyorum. Bunun yeniden görüşülmesini rica ettim. Vatandaş gerekli şikayetlerini mahkemelere bildirecektir” dedi. 

420 İTİRAZ OLDU
İmar ve Bayındırlık Komisyonu adına sunumu yapan Çaykara AK Partili Belediye Meclis üyesi Hamit İnan ise, “Sadece Geyikli beldesinden 420’nin üzerinde itiraz geldi. Geyikli beldesinde insanların çoğunun planlarının olduğunun farkında değillerdi. Aslında yapılan itirazların çoğu eski plana yapıldı. Planda ki durumu yeni fark etti insanlar. Biz değerlendirmelerimizde plan yapılabilecek uygun olacak taleplerle ilgili belirleme yaptık. Plan bütünlüğüne uymayanları reddetmiş olduk. Doğal bir süreç devam ediyor. Bunun haricinde geri kalan taleplerle ilgili yargı yolu açıktır” dedi. 

DAHA REEL KARAR ALABİLİRİZ
Ortahisar Belediyesi CHP’li üye Cahit Erdem ise, “Planları burada görüşürken biraz daha komisyon olarak bu planları yerinde bakılıp realiteye uygun olup olmadığını incelememiz lazım. Bu planları yaptık. Vaktimizi alıyor, bir an önce yapalım bitsin. Bu yaklaşımdan uzak durmamız gerek. Hukuktan yarın geri döneceğini bu planların iptal olacağını 
Ret dediklerimin hepsi mutlaka hukuktan döndü. En azından bu şikayetleri asgari indirebilecek düzeyde yerinde ve mahallinde bir çalışma yapmamız lazım komisyon olarak. Ben komisyonumuzun yerinde gidip Geyikli’de bu planlara yaptığını zannetmiyorum. Yaptıysa özür dileceğim. Eskisi neydi, yenisi neydi. Biraz aşağı çekilebilir. Bu konuda daha reel karar alabiliriz. En azından dursun gündemde belediye başkanımız meclis üyelerimiz görüşsün. Eğer böyle bir yaptık oldu şeyiyle gidersek yanlış oluruz” dedi. 

4 BİN METRE KAREYİ GEZEMEZSİNİZ
Gümrükçüoğlu ise, “oraya gidip oraya çalışma yaptınız dediğinizde 4 bin metre kareyi gezmeniz lazım. Diyor ki komisyon başkanı 420’ye kanı itiraz. Burada ki sayın hemşerilerimiz öncesinden planlarından olduğundan bihaberler.. Orada belde belediyesiyken planları var. Hangi plana itiraz ettiklerinin haberi yok. Bir önce ki plana itiraz ediyorlar” diye konuştu. 

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI YAPMIŞ, ASKIYA ASMAMIŞ
Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, “Geyikli Belediyesi eskiden mahalle. Buraya komisyon plan yapmadı. Bu planı iller Bankası bütün teknik alt yapısıyla beraber mevcut zamanında ihale edildi. Eski plan bunlar. Biz burada yaptırdığımız planları adapte ediyoruz. Paftaya birleştiriyoruz. Bu vatandaşlar bu plandan yeni farkında oldu. O zaman ki belediye başkanı askıya çıkarmamış, vatandaşı bilgilendirmemiş ki.. “ diye konuştu. 
Madde oy çokluğu ile kabul edildi. Red oyu verenler arasında Şalpazarı AK Partili Belediye Meclis üyesi Bayraktar’da yer aldı.