Trabzon Eğitim Kültür Vakfı üyeleri, ülke kamuoyunda çıkan nur talebeleri paralelcidir iddialarına yalanlama getirdiler. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın toplantısında Nur Talebeleri’nin Fetullah Gülen ve hareketi ile hiçbir alakası olmadığının, bunun genel kanının aksine bir yanlış anlaşılma olduğu açıklandı.

Toplantıda İstanbul ve Ankara’da da talebeler adına çeşitli açıklamaların yapıldığını kaydeden Habibi Nacar Yılmaz, biz de Trabzon’daki nur talebeleri olarak açıklama yapmak istedik sözleriyle basın açıklamasının yapılma amacını kamuoyu ile paylaştı. Fetö terör örgütü ile biz Risale-i Nur talebelerini karıştıran insanların olduğunu, bu yanlış anlamayı yer yer gördüklerini belirten vakıf üyeleri, Said Nursi’nin bugünkü temsilcilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerini ilettiklerini ve bu menfur girişimi şiddetle kınadıklarının altını çizdi. 
Vakıf adına basın açıklaması metnini okuyan Vakıf İcra Heyeti Başkanı Ekrem Zengin ise; ‘’Biz Nur Talebeleri olarak 15 Temmuz’dan sonraki süreçte bazı çevrelerin bilerek ya da, bilmeyerek maalesef Nur Talebeleri ile Fetö birbirine karıştırdığını görüyor ve işitiyoruz. Bu yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak için bazı hususları açıklamak gerektiğini uygun gördük’’ dedi.