61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesinde Meydan Parkının ardından ikinci bir meydan kazandırmak için düşünülen Karagöz Meydanı Projesinde bugün yeni bir adım atıldı. Öğretmen Evi ve Cudibey İlköğretim Okulunun yapılacağı alan ‘Tabakhane Kentsel Dönüşüm” alanına ilan edildi. Buradaki binaların yıkımına ise Tabakhane Vadisinde yapımı devam eden Cudibey İlköğretim Okulu ve Öğretmen Evinin yeni binası tamamlandıktan sonra başlanacak. 

Trabzon Büyükşehir Belediye meclisinde konuşan Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Tabakhane Vadisinde Öğretmen Evi ve Cudibey İlköğretim Okulunun yeni binasının yapımına başlandığını hatırlatarak, “Bittiği zaman şuanda kentsel dönüşüm alanı içine aldığımız bölgede ki 2 yapı yani Öğretmen Evi ve Cudibey İlköğretim Okulu oraya taşınacak. 

Ondan sonra buranın planlaması yapılacak. O planlamanın şuanda ilk adımın atarak ilerde ki planlamalarda sıkıntı çıkmaması için buranın Kentsel Dönüşüm Alanına alınmasının uygun olacağı kanaatine varıldı. Bu alan Karagöz Meydanı ve Uzunsokak bağlantısı olacak şekilde şehrimize güzel bir alan kazandırılacak...” dedi. 

KARAGÖZ MEYDANININ ALTI OTOPARK OLACAK MI?
Karagöz Meydanının daha önceden altının otopark yapılacağı söylemlerini hatırlatan CHP’li Cahit Erdem ise, “Gerçekten güzel bir proje. İnşallah yakın zamanda hayata geçer. Benim öğrenmek istediğim konu var. Biz oranın karşı tarafından, yani tanjant yolunun güney tarafında otopark yapıyoruz. Bu otoparkın alt kotunda Karagöz Meydanı ile ilişkilendireceğimizi söylemiştik. Şuanda bina yapılıyor hafriyatı başladı. Projede böyle bir şey var mı?” diye sordu. 

OTOPARK İÇİN BAĞLANTILARI YAPILACAK
Bunun üzerine Kınalı, yeni yapılan otopark inşaatında bodrum katında bağlantıların olacak şekilde tedbirin alındığını kaydetti. Kınalı,  “O yaptığımız projede tedbiri alındı. Şuanda ki proje tanjant altına bağlantı yapılacak şekilde bodrum katları dizayn edildi. Şuanda birinci aşamada.. İkinci aşama yolun altı. 3. Aşama Karagöz Meydanı ve Uzunsokak bağlantısı. Belki ilerde, Emniyet binasının yanından Maraş Caddesi hedeflenmektedir. Şuanda asli olarak birincisi yapılıyor, ona göre tedbirler alındı... “ dedi. 

ÖZEL MÜLKİYETTEKİ BİNALAR NE OLACAK?
Burada ki özel mülkiyetteki binaların ne olacağı sorusunu ise İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Özgür Aşık cevapladı. Aşık,  “Bizim kentsel dönüşüm ilan ettiğimiz yerler,  protokolle belirtilen hazineye ait yerler... Diğer yerler kamu arazisi olarak değil vatandaş mülkiyetinde olan yerler. Planlama aşamasında tabi ki buralar değerlendirilecek öndeki veya arkasındaki bir takım parsellerle ilgili tasarrufta bulunulacaktır. Ama şuanda bunla ilgili net bir çalışmamız olmadığından protokollere konu olan parseller üzerinden bu ilanı yapmayı daha uygun bulduk” dedi.