Cumhurbaşkanlığı kararı ile önceki gün Resmi Gazete’de toplamda 14 milyon 92 bin 800 metrekarelik alanın “Yayla alanı” olmaktan çıkarıldığı yayımlandı. Trabzon’da bu kapsamda ki yaylalarda şu şekilde: “Düzköy Çayırbağı’nda Balahor, Arsin Elmaalan’da Topçu, Şalpazarı Şeyvamçatak’ta Dip Mezrası ile Akçaabat Ağaçlı’da Balıklı Yaylası… 

Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan, “Burada kamu menfaati varsa tabiki yapılır. Ancak bu işi planlı şekilde olmalı. Daha önce de benzer örnekleri var. Oralar imar açılıp, uygunsuz şekilde kişiye özel girişimler olursa doğru olmaz. Amaç dışında kullanılmamalı” dedi. 

Kararda şu ifadeler kullanıldı: “Savunma, ulaşım, enerji, haberleşme, su, atık su, petrol, doğalgaz, altyapı, katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesislerinin, baraj, gölet, sokak, hayvanları, basımevi ve mezarlıkların, sağlık eğitim, adli hizmet ve spor tesisleri ile ceza infaz kurumlarının ve bunlarla ilgili her türlü yer ve binanın gerçek ve tüze kişilere bedeli mukabilinde Çevre ve Orman Bakanlığınca izin verilebilir.