61SAAT HABER SERVİSİ

İmar kirliliği ve hızlı betonlaşma nedeniyle silüeti bozulan Trabzon’da belediye başkanı sert bir çıkış yaparak ‘Koca koca sitelerin apartmanların ruhsatı yok, hepsini tek tek mühürleyeceğim’ dedi. 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ilçe merkezindeki ruhsatsız inşaatları mühürleyerek durduracağını açıkladı. Konuyla ilgili olarak 61saat.com'un sorularını yanıtlayan Bıyık, "Yomra'mızın merkez mahallelerinde çok sayıda ruhsatsız inşaat var. Bunların hepsini mühürleteceğim. Bu çağda böyle bir şey kabul edilemez. Koca koca apartmanlar yapılıyor ama inşaat ruhsatı yok! Buna asla göz yummam. Yomra'nın daha fazla katledilmesine izin vermem. Tüm ruhsatsız inşaatları mühürleyerek durduracağım" dedi.

İnşaat yapacak olan herkesin yasalara uygun hareket etmek zorunda olduğunu kaydeden Bıyık, "Tüm yatırımcıların başımızın üstünde yeri var ama herkes kanunlara göre hareket etmek zorundadır. Site yapacak olan kanunlara uygun olarak projesini hazırlayacak, ruhsatını alacak, inşaatını yapacak. Bunun başka bir alternatifi yoktur" ifadelerini kullandı.