61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar Belediyesi 2021 Yılı Performans Programı, Ortahisar Belediye Meclisinde müzakere edildi. 

Performans Programında ilk olarak söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Berrin Erkuloğlu, “Temsil ağırlama giderlerinin bu dönemde bu kadar yüksek olmasının nedeni nedir?” Diye sordu. 


ÖZEL TEMSİL GİDERLERİ.. 
Özel Kalem Müdürü Hasan Selim,  “Pandemi süreci 2020 yılının başları itibariyle gündemimize gelmiş. 2019 yılında yapmış olduğumuz çalışmalır 2020 yılında denk geldi. Şimdi 2021 yılının performans programı. Yapacak olduğumuzu düşündüğümüz için. Sayısal olarak baktığımızda 2021 yılında Halkla Buluşma toplantılarının 2020 yılına göre sayılarını azalttık. Sene sonunda olsa da dahil bunları yapabilecek olduğumuzu düşündük. 
Belediyeyi ziyaret için gelen misafirlerin her türlü ağırlanması, uluslararası ve ulusal yarışmalara verilen destekler de var” diye cevapladı. 
Temsil ağırlama giderlerinin 2021 yılı için 780 bin TL’ye düştüğünü kaydedildi. Ancak bu giderler arasında organizasyonlar ve verilen destekler de bulunduğu belirtildi. 

FAİZ GİDERLERİ NE KADAR? 
CHP’li üye Cüneyt Zorlu’nun, “Faiz giderleri çok fazla. 8 milyon 100 bin TL’ye çıktı. Rakamın çok fazla olduğu görülmekte. Faiz hesabı yaparsak 55 Milyon TL gibi borca tekamül ediyor. Banka borçları mı, vergi borçları ödenmediği için gelen borçlar mı?” Sorusuna ise Mali Hizmetler Müdürü Atilla Ayyıldız, “Yıl içinde bu meclis tarafından 2 sefer borçlanıldı. Bu kredilerin geri ödemeleri başladı. Geçen yıl 5 milyondu, bu yıl 8 milyona çıktı. Bu nedenle yükseldi” diye yanıtladı. 


VERGİ BORÇLARI ÖDENEMEDİ
AK Parti üye Nusret Onur ise belediyenin vergi borcu olup olmadığını sordu. Bu soruya verilen yanıtta ise belediyenin Koronavirüs pandemi döneminden sonra vergi borçlarını ödeyemediğini açıkladı.  Başkan Ahmet Metin Genç, “Pandemi sürecinden sonra onları ödeyemedik”  dedi.