61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, bugün Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait olan bazı mülkleri, yine kendi şirketi olan Trabitaş Sosyal ve Kültür Hizmetleri Tic. A.Ş.’ye  5 yıllığına devretti. 
Yüzde 50’sinden fazlası Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait olan Trabitaş, devredilen bu mülkleri işleterek, Trabzon Büyükşehir Belediyesine aylık neredeyse sembolik olarak kira ödeyecek. 


Devredilen mülkler ve kiraları ise şu şekilde: 
Ortahisar İlçesi Ortahisar İlçesi İskenderpaşa Mahallesi 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı içerisinde bulunan 5.88 metrekarelik Büfe aylık 750 TL, 
Ortahisar İlçesi İnönü Mahallesi Faik Dranaz Caddesi üzerinde bulunan yol kenarında ki yaklaşık 450 metrekarelik alan otopark aylık bin TL, 
Ortahisar İlçesi Çamoba Mahallesinde ki taşınmazın 2 bin 500 metrekarelik kısmında ki otopark alanının aylık bin TL. 

Ancak devir sırasında ilgili maddede, “Bu yerlerin Belediye Şirketlerince ücüncü kişilere devri 2886 sayılı DİK’nu hükümlerine tabidir” denilmektedir” ibaresi ise tartışma yarattı. 

Tartışmalar sonrasında kanunun maddesinin alındığına dikkat çeken Başkan Vekili Atilla Ataman ise, “Burada komisyonunun kararına aldığı yasa metni made 26.. Yasa metninin tamanını komisyon kararına almış. Doğal olarak tartışılacak durumdan uzaklaştı. Kanunu bu. Kanunun yazılmış alınmış” dedi. 
Madde daha sonra mecliste oy birliği ile kabul edildi. 

Devrin, belediyenin mülklerinin daha efektif kulanılması amacıyla yapıldığı kaydediliyor.