2009 yılında yapımına başlanan ve 3 dönüm alan üzerine inşa edilen 800 kişi kapasiteli caminin açılışına; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, Çilekli, Kavala ve Bulak mahallelerinin sakinleri katıldı.    

SAMİMİ KUL OLMANIN TEZAHÜRÜDÜR 
Sultan Alparslan Çilekli Camii’nin açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Cami inşa etmek, mevcut camileri koruyup yaşatmak, Yüce Allah’a samimi kul olmanın da bir tezahürüdür. Nitekim Yüce Allah, Kuran-ı Kerim’de Tevbe Suresi’nde ‘Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve yalnız Allah’tan korkanlar imar ederler’ buyurmaktadır. Yine Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde ‘Bir kimsenin mescitle alakasını görürseniz onun mümin olduğuna şehadet edin’ buyurmaktadır. Camiler gönülleri imar etmek için inşa edilirler, gönülleri imar edenler de şehirleri ve yeryüzünü imar etmiş olurlar. İnşa edilen her yeni cami, birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin bu topraklarda sonsuza kadar devam edeceğine inancımızın bir ifadesidir. İnşa edilen her yeni cami, bu topraklara Türk İslam medeniyeti olarak vurduğumuz yeni bir mühürdür” dedi.  

ÇOK BÜYÜK FEDAKARLIKLAR VAR 
Caminin çok büyük fedakarlıklar sonucu yapıldığını dile getiren Başkan Zorluoğlu “Bu muhteşem mabedin burada vücut bulmasının arkasında çok büyük gayretler, fedakarlıklar, yorgunluklar var. Çilekli Mahallesi muhtarımızın çok büyük emekleri var. Sayın Bakanımız Cahit Turhan, Sayın Valimiz, Sayın Ortahisar Belediye Başkanımız, Sayın Milletvekillerimizden toprak sahibine, buraya tuğla koymuş vatandaşımızdan işçimize kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu güzel mabedin Çilekli Mahallemize, şehrimize ve İslam alemine hayırlı olmasını Yüce Mevla’dan temenni ediyorum. Rabbime şükrediyoruz ki bizi yeniden bir bayrama daha kavuşturdu. İnşallah huzur ve sağlık içerisinde bir bayramı Mevla’m nasip etsin diyor, bayramınızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.