Ötüken Dergisi Trabzon Şubesi, Memur-Sen'in 81 ilde yayınladığı andımız kararına sert tepki gösterdi. ''Memur-Sen tarihimizden bihaber'' başlığı ile yayınlanan yazıda, sendikaya yönelik sert eleştiriler yapıldı. İşte o basın açıklaması.

MEMUR-SEN TARİHİMİZDEN BİHABER!

Danıştay'ın 8 Ekim 2013'te kaldırılan öğrenci andı için "Yeniden Okutulsun" kararı üzerine bugün Memur-Sen tarafından yapılan basın açıklaması üzerine Ötüken Dergisi Trabzon Temsilciliği'nden tepki geldi.

Memur-Sen Trabzon il Temsilciliği'nden de yapılan açıklamada kullanılan ifadeleri bilinçsiz olarak nitelendiren Ötüken Dergisi Trabzon Temsilciliği konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; "Danıştay'ın 8 Ekim 2013'te kaldırılan öğrenci andı için "Yeniden Okutulsun" kararını Trabzonlu Türkçüler olarak sevinçle karşılamış bulunmaktayız. Ancak bu karar üzerine bugün Memur-Sen Trabzon il Temsilciliğinin konuyla ilgili yapmış olduğu bilinçsiz açıklamalarını şiddetle kınıyoruz.

TARİHİMİZDE BİHABERLER!

Memur-Sen Trabzon Temsilciliği'nin "And uygulamasının Cumhuriyetimizle uzaktan yakından ilgisi yoktu. Dünyanın hiç bir gelişmiş ülkesinde çocukların içtimaya dizildiği, ırkçı sloganlar okutulan metinler göremezsiniz." söylemleri ülkemizde yeniden dirilen milli bilinci yok etmeye yönelik ifadelerdir. Türk'üm demeyi ırkçılık olarak nitelendiren bu yapılanma tarihimizden de bihaber olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türk Milleti ordu millet anlayışında teşkilatlı ve askeri bir millettir. Bu milletimizin en büyük özelliğidir. Yeni nesillerin bu şekilde yetişmesi ne gibi bir zarar teşkil edebilir?

ÇÖZÜM SÜRECİNE ÖZLEM DUYMAKTALAR!

 Memur-Sen bu söylemi ile çözüm sürecine apaçık özlem duymakta ve destek vermektedir. Çözüm sürecinde ülkemizin yaşadığı ve atlattığı badireleri göz ardı etmektedir. Tarih tekekkür etmeyecek,  bilinçli Türk nesillerinin tekrardan dirilmesine hiç bir kuvvet engel olamayacaktır.

Çocukluk çağlarımızda olduğu gibi bugün de d aha gür bir sesle söylemeye devam edeceğiz; Ey Büyük Atatürk!

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun...

Ne mutlu Türküm diyene..."