İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Kantininde, ellerinde öğrencilerin silahları incelerken fotoğrafları bulunan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler etkinliği “Rezalet’ olarak niteledi. 
Burada yapılan açıklamada, “İktidar eliyle şiddetin palazlandırıldığı, ölümün ve silahın kutsandığı memleketimizde Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü şiddeti ortaokul seviyesinde çocuklara indirerek üstüne düşen görevi yapmış oldu. Üniversitede tiyatro oynayan öğrencileri uzaklaştıran rektörlüğün yaratmak istediği üniversite, bu etkinlikle tam olarak kendini göstermektedir. Çocuk tecavüzcüsü Ensar Vakfı’na etkinlik yaptırmak için salon veren KTÜ Rektörlüğü, yeni nesil hayallerini bugün gerçekleştirilen etkinlikle bir daha gösteriyor” ifadelerine yer verildi. 

Açıklama şu şekilde devam etti: “Üniversitede sizin AK Nesil hayallerinizin mayası tutmaz. Siz Ensar Vakfı’nı üniversiteye getirmeye çalışırsınız fakat üniversitenin bilimden , halktan yana olan aklı, çocuk istismarına,  tacize, tecavüze karşı duran gençliği o etkinliğin yapılacağı salonun önünü kapatır;  çocuk tecavüzcülerini üniversitesine sokmaz. Siz milyonlarca insanın katili NATO’nun temsilcilerini üniversiteye getirirsiniz, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin yaşamdan yana, savaşın karşısında olan gençliği o salonları size dar eder. Siz Filistin’in katili İsrail’in büyükelçisini, KTÜ’ye davet edersiniz fakat mazlum Filistin halkının yanında olan, tarihinden aldığı anti-emperyalist mirası taşıyan devrimci gençliği rektörlüğü kuşatır yumurtalarıyla,  katillerin temsilcilerini üniversitesinden kovar.

Bugün bu etkinlikle çocukların eline silah veren KTÜ Rektörlüğü’nün de bu tavrını sadece kınamayacağız, çünkü bu şiddet düşkünü akla kınamak yetmez, bu iktidar yalakası akla kınamak yetmez. Sizler tiyatro yapan öğrencileri uzaklaştıracaksınız biz “inadına sanat” deyip tiyatro yapacağız. Siz çocukların eline silah vereceksiniz biz “inadına akıl,  inadına bilim” deyip dün yaptığımız gibi bugün de hemen çocuklarla birlikte zaman geçirecek,  çocuklarla “özgür düşünce” diyeceğiz. Karadeniz’in mahalleleri ve köyleri ve oranın çocukları bizleri çok iyi tanır ve bilir. Biz onların beraber eğlenip beraber ürettiği abileri,  ablalarıyız . Biz onların beraber şiir okuyup beraber horona durdukları, beraber tiyatro oynayıp beraber deney yaptıkları arkadaşlarıyız. Bugünden bir kez daha Karadeniz’in mahallelerinde ve köylerinde arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin yanlarına gidecek, birlikte eğlenecek birlikte üreteceğiz”