61SAAT HABER SERVİSİ – SERKAN KILINÇ - Trabzon İl Jandarma Komutanlığınca, 2017 yılının ilk 6 ayında uyuşturucu madde kaçakçılığı olaylarının ilçelere göre dağılımı açıklandı.  Trabzon’da en fazla uyuşturucu madde kaçakçılığı ile ilgili olay Akçaabat’ta meydana geldi.

6 ayda toplam 66 olay meydan gelirken ilçeler arasında 26 olayla başı Akçaabat çekti. Akçaabat’ın ardından 11 olayla Yomra ikinci sırada yer alırken Trabzon’un en fazla nüfusa sahip ilçesi Ortahisar’da 10 olay meydana geldi.

 Araklı’da 8, Of’ta 4, Maçka’da 2 olay meydana gelirken Arsin, Dernekpazarı, Sürmene, Tonya ve Vakfıkebir’de birer olay meydana geldi. Diğer ilçelerde ise herhangi bir olay yaşanmadı.

 6 KENEVİR EKİMİ OLAYI YAŞANDI

2017 yılının ilk 6 ayında Düzköy’de 2 kez kenevir ekimine karşı jandarma operasyon yaparken Ortahisar, Akçaabat, Sürmene ve Yomra’da birer kez kenevir ekimini yakaladı. Jandarma ekipleriyakalanan kenevir ekimlerini imha ederken suçlular hakkında işlem yaptı. Diğer ilçelerde ise herhangi bir olay yaşanmadı.

ÖRGÜT KURMAK SUÇUNDAN 4 OLAY

Söz konusu raporda ayrıca uyuşturucuyla ilgili “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçundan 2017’nin ilk 6 ayında 4 olayın meydana geldiği belirtildi. Bu 4 olay Akçaabat, Araklı, Of ve Yomra’da birer kez olmak üzere meydana geldi.