Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız'ın ikametlerimizi ilçemize alalım  çağrısının ardından ilçe merkez ve mahallerinde yaşayan vatandaşlar ikametlerini farklı ilçe yada ile alındığı tespit edildi. Konuyla ilgili Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız açıklamalarda bulundu.

Başkan Kurukız açıklamasında;

Öncelikle geçen hafta yaptığımız ikamet  çağrımız sağduyulu vatandaşlarımız seslenmiştik. Öncelikle bu konuda ilçemin vatandaşlarına teşekkür ederim.  Çünkü bilindiği gibi ilçe ve il belediye başkanları ilçe merkezlerinin daha yaşanılabilir,sosyal hizmet alanlarının açılması,coçuklarımızın daha güvenli ortamlarda oynayabileceği ve yaşlılarımıza ve esnaflarımıza daha çok hizmet etmek için ikamet çağrısında bulunmuştuk. Başkan Kurukız; Nüfusu az olan ilçelerin daha güzel hizmetler yapabilmesi için tek gelir kaynağı nüfusdur,bu yüzden her yıl tekrarladığımız ikamet çağrısını bu yılda tekrarladık.

Ancak her yıl yaptığımız ikamet çağrısının ardından sırf siyaset olsun diye zaman zaman farklı partilerde siyaset yaparak ilçe milliyetçiliği, yapan kişililerin kendi nüfusu üzerinden Şalpazarı ilçesi hizmet almasın diye ikametlerini farklı il yada ilçelere  aldığını tespit ettik.

Bu gibi davranışlar  geçen yılda olduğu gibi bu yılda devam etmektedir.Şalpazarı ilçesi hizmet gelmesin farklı ilçeler daha çok destek alsın diye kapanma sıkıntısı yaşayan beldelerin kapanmaması için nüfusunu farklı ilçe yada beldelere alındığı da tespit ettik.

12 ay kendi ilçemizde hizmet alan Şalpazarı  ilçemizde yapılan hizmetleri farklı il yada ilçelerde övünerek anlatan ve bu hizmetleri bizim ilçemiz değil farklı ilçelere aktarılmasını isteyen bu gibi davranışların kimse tarafından kabul edilmez.

AMAÇ BAŞKA İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA ŞİRİN GÖZÜKMEK Mİ

Başkan Kurukız,bu davranışlar ilçemizin daha iyi hizmet alabilmesini zayıflatır diye açıklamalarına devam ederken; Seçim zamanı olsa farklı bir ilçede yada belde de çok sevdiğiniz ve değer verdiğiniz bir yakınınız Belediye Başkanı veya  muhtar olması için seçim zamanı bu gibi ikamet taşıma olayını ihtimaller içinde yapılabilir ,ama benim yaşadığım ilçe belediyesi benim üzerimden hizmet yapmasın, para almasın ve başka ilçe yada belde belediye başkanlarına şirin gözükmek kendi yaşadığı ilçesine farkında olmadan zarar vermektedir.

Bizim Şuan ilçe nüfusumuz 11 bin ,Bir proje yaptığımız bir hizmet alabilmek için gittiğimiz mevkilerde öncelik bize sorulan soru ilçe nüfusu 10 binin üstünde mi  sorusu soruluyor.

Şimdi soruyorum bizim ilçe nüfusumuz  10 binin altında  olsa,Üniversite yapılır mı,Belediye Binası yapılır mı,Hükümet Konağı yapılır mı,Ağasar vadi projesi yapılır mı,Kentsel Dönüşüm yapılırmı,Cephe Giydirme,ilçe Stad ve Gençlik Merkezi yapılır mı,Öğretmen evi yapılır mı?Geyikli Mahalle'sine tekstil atölyesi açılır mı? Şuan 11 bin nüfusu olan Şalpazarı ilçe belediyesi olarak özellikle yaz aylarında 100 bin nüfusa hizmet vermekteyiz. Kimse tarafından kabul edilmeyecek olan ,12 ay yaşadığı İlçe kendi nüfusum üzerinden hizmet almasın diye farklı ilçe yada beldelere nüfusunu taşıma olayını kamuoyuna bırakıyorum....