Trabzon’un Şalpazarı İlçesine bağlı Doğancı Mahallesi, Dere mevkiinde inşaat malzemeleri satan bir iş yerinin deposunda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Daha önce ev olarak kullanılan ve Şalpazarı Belediyesi tarafından iki defa temizlenen evde, çıkan yangına vatandaşlar ilk olarak yangın söndürme tüpleri ile müdahale ederken ardından da İtfaiye ekiplerine haber verdi. 
İlçede itfaiye olmaması nedeniyle Vakfıkebir’den İlçesinde konuşlu itfaiye birimleri yangını söndürmek için harekete geçti. 
İlçeye gecikmeli olarak gelen itfaiye ekiplerinin yangını ilk etapta kontrol altına aldığı kaydedilirken alevlerin yan binanın çatısına sıçraması sonrasında ise yangının tekrar şiddetlendiği belirtildi. 
İtfaiye ekiplerinin burada ki yangını da kontrol altına aldığı belirtilirken ilçelerine başka bir ilçeden itfaiye gelmesine ise vatandaşlar tepkili... 
Yangının meydana geldiği bölgede esnaflık yapan Yüksel Bayraktar isimli vatandaş, “Yangın çıktığını gördüğüm an itfaiyeyi aradım.  Ancak abartısız söylüyorum itfaiye aracı olay yerine 1 saatte geldi” dedi. 
İlçedeki itfaiye sorununu daha öncede gündeme taşıyan Trabzon Şalpazarı Ağasarlılar Dernek Başkanı Turgut Kahraman ise  ; “Şalpazarı ilçesine itfaiye gelmesi için Tonya ilçesi gibi yangın mı çıkmasını bekliyoruz, evet şimdi yangında çıktı bakalım Şalpazarı ilçesine itfaiye gelecek mi, Tonya ilçesine İtfaiye gelmesine vesile olan Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, her zaman dile getirdiği gibi “ben Şalpazarı milletvekiliyim” dediği gibi Şalpazarı ilçesine itfaiye aracı gönderecek mi?” diye sordu.  (Osman Karagöz)