Trabzon’un Çağlayan Mahallesi Veyizli mevkiinde köylerine yol yapılmayınca kazma kürekle yol yapımında çalışan halk sandığa gitmeme kararı aldı. Yöre sakinleri, "Madem bizim yolumuz yok, siyasilere bu seçimde bizden oy yok" diyerek tepki gösterdiler
BABAM YOLDA ÖLDÜ

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Çağlayan Veyizli Mahallesi sakinleri 20 yıldır yolları olmadığı için isyan etti. Veyizli Mahallesi’ndeki 2 bin 600 metrelik bozuk yolu kullanan 40 hane olduğuna dikkat çeken Selahattin Turhal, "5 yıl önce rahatsızlanan babamı hastaneye yetiştiremediğim için kaybettim" dedi.

HİZMET YOKSA OY DA YOK

Cumhurbaşkanlığına dilekçe ile başvuru yaptıklarını söyleyen yöre sakinleri, bir de çağrıda bulundular: "Hiç kimseden kömür ya da kumanya istemiyoruz. Sadece yol istiyoruz. Hiçbir partili buraya uğramıyor. Hizmet yoksa oy da yok! Buradaki 130 seçmen 1 Kasım’da sandığa gitmeyecek. Söylesinler, eğer devletimiz yoksa başka yere kaydolalım."

Köy halkı, “Yolu bilen kimse çıkmak istemiyor. 1914 yılında yapılan mescidimiz yolu olmadığı için yıkıldı ve yapılamıyor. Sadece musalla taşı kaldı, cenaze namazlarımızı güç bela kılıyoruz. Burası 2 bin 600 metrelik yol olup iki ana yolu birbirine bağlayan kilit noktadır” dedi.