ASRİAD Trabzon Başkanı Mustafa Güney yaptığı basın açıklamasında, “Koronavirüs salgını dolayısıyla ortaya çıkan sıkıntılı durumu en sağlıklı bir şekilde atlatabilmek için üzerimize düşen ilk görevi yerine getirmek üzere çalışanlarımıza vefa sözümüzün altını çiziyoruz. Koronavirüs sebebiyle hiçbir çalışanımızı işten çıkarmayacağız” dedi. 

Açıklama şu şekilde devam etti: "ASRİAD Asrın İnsanları Derneği Yürütme Kurulu toplantısını dijital ortamda gerçekleştirdi. Toplantıya ülkemizdeki tüm şubelerimizin başkanları, başkan yardımcıları ve sekreterleri yanında yurtdışı temsilcilerimiz de iştirak etti.Toplantıda ülkemizin korona dolayısıyla geldiği sosyal durum ve ekonomik durum değerlendirildi. Ekonomide en acil durum olarak çalışanların konumu irdelendi. 

Genel Başkanımız Adnan Danışman aşağıda ifade edilen basın açıklamasıyla kararları kamuoyu ile paylaştı:    
“Küresel anlamda büyük bir salgınla karşı karşıyayız. Bu sürpriz olay büyük bir hışımla tüm insanlığı etkisi altına almıştır. Öncelikli olarak insan hayatını tehdit eden bu hadise, aynı zamanda büyük bir ekonomik yıkım getirecektir. 
Hemen her kesimden insanı etkileme gücüne sahip olan bu virüs, özellikle çalışan ve günübirlik gelirle geçinmek zorunda kalan insanlarımızı ve ailelerini çok daha derinden etkileyecektir. Bu durum, bizi çalışanlarımız adına tabii ki endişelendirmektedir. Bu konuda yapabileceklerimizi yapma noktasında hissiyatımızı karar haline getirmeye odaklandık ve ortak olarak şu kararı verdik: “Koronavirüs sebebiyle hiçbir çalışanımızı işten çıkarmayacağız.”
Ulusal bazda başlatılan “Biz bize yeteriz” kampanyası şüphesiz son derece önemli ve ülkenin tamamını ilgilendiren ihtiyaçları karşılayacaktır. Bu yüzden bu kampanyayı desteklemeyi de bir görev addediyoruz. 
Bu süreçte biz işletme sahipleri olarak yapabileceklerimizi yapmak anlamında ekonominin, korona sonrası büyük bir enkaza dönüşmemesi için bir kısım ilave tedbirler almak durumundayız. Ancak bu konuda hükümetle de ortak yaklaşımlarla zor şartları olabildiğince kolaylaştırmak gibi birlikteliklerimiz olmalıdır.”
Güney: “Koronavirüs sonrasında ekonomik hayatın ve istihdamın benzer şekilde ivmelenerek devam etmesi için tedbirlerin artırılması şarttır.”
“Zira kapanmış işletmelerin hiç kimseye bir faydası olmayacaktır. Bu yüzden işletmelere dönük oluşacak destekler, onların hayatta kalmasını ve koronavirüs sonrasında ekonomik hayatın ve istihdamın ivmelenerek devam etmesi için çok gereklidir. 
‘Korona sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diye bir slogan oluştu. Bunun ne getireceğini henüz bilmiyoruz. Dolayısıyla bütçe açığı anlamına gelebilecek olsa bile, işletmelere destekler göze alınabilmelidir. Nitekim şimdi açıklanan 100 milyarlık destek çok işletmeler için çok önemli bir deva özelliği taşımamaktadır. Daha kapsamalı ve etkili destekler devreye girmek zorundadır. Para basma, bir kısım gelirlerden vaz geçme, açıktan faizsiz kredi desteği sağlama gibi konular daha ciddi düşünülmelidir.”