Yerine ise geçici olarak Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptanoğlu atandı.

130 yıllık Trabzon Lisesine ilk kez kadın müdür atanmış oldu.

GÖREV SÜRESİNE 1 YIL DAHA VARDI
Özbilgin 4 yıldır Trabzon Fen Lisesi Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Görev süresinin bitmesine 1 yıl daha vardı. Ani görev değişikliği hem Özbilgin’i hem öğretmenleri hem de velileri şok etti.

BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ
Trabzon Fen Lisesi proje okulu olduğu için atamaları Bakanlık tarafından yapılıyor. Müdür değişikliği kararı Trabzon’dan bakanlığa iletildiği ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu atamanın onaylandığı öğrenildi.

BAŞKAN USTA SÖZ VERMİŞTİ
Özbilgin geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Trabzon Lisesi’nin 130. Yıl mezuniyet töreninde; Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve Asbaşkan Ahmet Çubukçu’yu mezun oldukları okulda ağırlamıştı.
Başkan Usta, Trabzon Lisesine katkı sağlayacak vakfı kuracağının sözünü vermişti.

VELİLER TEPKİLİ
Trabzon Fen Lisesi velileri ise yapılan değişikliğe tepki göstererek, “Trabzon Fen Lisesi Müdürümüz Sn. Mehmet Özbilgi müdürlük görevinden alınmıştır. Hiçbir gerekçe belirtilmemiş ve soruşturma dahi söz konusu değildir. Trabzon Fen Lisesi, çok sevilen ve başarılı müdürümüzün döneminde üst üste başarılara imza atmıştır. Kendisi Trabzon Lisesi tarihinde ilk kez Türkiye 12.’si olma başarısını gösterdi. Öyle görünüyor ki bu tarihi başarı bazı çevreleri rahatsız etmiştir. Ben ve öğrenci velileri başarının ve liyakatin cezalandırılmasını üzüntü ile karşılıyoruz. Görevine iadesini istiyoruz ve yetkililerin bu durumu tekrar gözden geçirmelerini talep ediyoruz. Müdürümüzü geri istiyoruz” paylaşımları yaptı.