Değişen İYİ Parti İl Yönetimi daha önce, Karaca’nın istifasını istemişti.
15 kişi ile birlikte istifa ettiklerini belirten Hayri Karaca, “Seçilmiş bir ilçe başkanının görevden alınmasını demokrasiye uygun bulmadığını” söyledi.

Karaca şunları söyledi:

“Genel Merkezin aldığı karar gereğince değişen il başkanlarının ardından, 18 ilçe arasında sadece benim ilçe başkanlığından istifa etmem teklifini değerlendirdim.

Seçimle geldiğim bir görevden seçim yapılmadan alınmak istenmem demokrasi anlayışımla bağdaşmamaktadır. Bu şartlarda, seçilmiş bir ilçe başkanının görevden alınmasını demokrasiye uygun bulmadığımı ifade etmek isterim. Ayrıca atamayla görevlendirilen il başkanı ile aramızda geçen bir görüşmenin de istifamın istenmesinde etkili olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki, Genel Başkanımızın bu tür uygulamalardan bilgisi yoktur. Bu tür parti içi sürtüşmelerin partiye zarar verecektir. Bu zararın müsebbipleri ise ortadadır. Bu koşullar altında İYİ Parti Tonya ilçe başkanlığı görevini yürütmem mümkün değildir.”

Karaca, istifa eden arkadaşlarını da açıkladı. Buna göre, Hayri Karaca, Kenan Karadeniz, Mesut İkinci, Osman Elbir, Halim Öztürk, Mevlüt Bekar, Emre Karaca, Muhammet Bekar, Ali İnce, Coşkun Karagüzel, Yeter Bekar, Ali Durmuş, Mustafa Kurt’un hem parti üyeliğinden hem de parti üyeliğinden ayrıldığı, Ahmet Hamdi Gültepe ve Recep Kara’nın ise yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettikleri belirtildi. (Tonya Haber)