61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar Belediye Meclisinde gündeme gelen konuyu, CHP’li üye Cahit Erdem, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e sordu. 
Erdem, “Belediyemizin yürüttüğü Pazarkapı’da ki kentsel dönüşüm alanı içinde güzel projemiz var. Bu projede satış yapıyoruz. Özellikle dükkan, konut veya iş yeri satışları. Şuada yaptığımız satışları göz önünde bulundurursak, bu projeyi finanse edecek duruma erişebildik mi? Orada ki harcadığımız parayı TOKİ’den aldığımız ve orayı yatırdığımız inşaatında harcadığımız parayı yaptığımız satışlarla karşılayabiliyor muyuz?” dedi. 
Bunun üzerine Başkan Genç, “Pazarkapı Mahallemizde ki alanımızı 60 milyon TL bedelle Ortahisar Belediyesi olarak biz satın aldık. Bu bedelin 9 milyona yakın kısmını bedel olarak tahsil ettik. Yani yüzde 15’ine tekamül ediyordu. Bu yüzde 15’i de TOKİ’ye peşinat olarak yatırdık. Akabinde de 10 yıl vadeyle birlikte taksit taksit ödüyoruz. Ödemelerimizde de aksama da yok çok şükür. Şuan bu 60 milyondan ödemeler ve peşinatı da düştükten sonra 32 – 33 milyon civarında bir borcumuz kalıyor.   Biz onu taksit taksit ödüyoruz” dedi. 

Başkan Genç, sözlerine şu şekilde devam etti: “Peki biz 2. Etapta yaptığımız çalışma ile orada ki ürettiğimiz konut ve ticari ünitelerde ki satışlarımızdan orayı dönüştürecek miyiz? Evet dönüştüreceğiz. Orada ki imalat neticesinde iştikakına bizim sattığımız satışlardan yarısını peşin yarısını taksitle alıyoruz. Ödemeler doğrudan o iştikaka kanalize edildi. Çünkü belediyesiniz. Bir sürü işle uğraşıyorsunuz. Orada ki geliri, orada ki gidere odaklattım. Şuanda da her hangi bir aksama yok. Ondan dolayı borcumuz yok. Yapımcımız da şartnamesine uygun olarak zamanlaması itibariyle süresi içinde yapımını sürdürüyor. 
Kendi kendini dönüştürecek mi evet dönüştürdü. İlave bir külfete girmeyeceğiz. 
Biz 5 milyon oranın DSİ tarafından yapılması gereken Zağnos Geçişinin biz DSİ yapamayınca yapabilelim diye bir kredi talebinde bulunduk. Ondan daha sonra sarfı nazar ettik. Orada ki gelirimizle o işi de yapabilir durumda olduğumuz için orada ki 5 milyonu diğer binamızın tamamlanmasına aktardık. Dolayısıyla hem binamız hem de o projemiz çok şükür her hangi bir aksaklığa mahal vermeden yapımcımızın da itinalı çalışmasıyla sürüyor”