61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası önemli kararlar alındı.

100 günlük eylem planının detaylarının ele alındığı toplantıda bazı yatırımlar içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bakanlara talimat geldi.

Özellikle kabinede 4 bakanının bulunduğu Trabzon için bazı kamu yatırımlarında yerel seçimler öncesi harekete geçilmesi talimatı geldi. Erdoğan’ın bu talimatı sonrası yerel seçimler öncesi kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilecek ve maliyeti az yatırımlar için çalışmaların hızlandırılacağı, Trabzon’da da öncelikli olarak Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi projelerinin yapımına başlanacağı öğrenildi.

MİLLET BAHÇELERİ

Trabzon’da planlanan Millet Bahçeleri için yeşil alan çalışmaları devam ederken, Millet Bahçelerinin Avni Aker Stadı ve Akçaabat Fatih Stadı’nın yerine yapılacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

MİLLET KIRAATHANESİ

Trabzon Havalimanı'na iniş yaparken kontrolden çıkıp, denize 25 metre kala yamaca saplanan, bir daha uçurulamayacağına karar verilince apronda bekletilmeye başlanan Boeing 737- 800 tipi yolcu uçağının teknik aksamı ve bazı parçalarının sökülme işleminin bitmesinin ardından Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğu, hizmet dışı kalan uçağı satın alan şirketin direktörü Dennis Richard Lewis görüşüp el sıkıştıklarını, uçağın ilçedeki sahil alanına entegre edilip, millet kıraathanesi olarak kullanılacağını söyledi. Millet Kıraathanesi için ise bir kaç alternatifin daha planlandığı öğrenildi.