2018 yılında kurulan Trabzon Üniversitesi'ne Karadeniz Teknik Üniversitesi'den belli başlı bölümlerin taşınması kararı çıktı. Trabzon Üniversitesinin kurulması sonrasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampüsü içerisinde bulunan Hukuk Fakültesinin taşınması gündeme geldi. 

Yaşanan bu gelişme sonrasında Hukuk Fakültesi öğrencileri duruma tepki göstererek Akçaabat’ta Hukuk Fakültesi'nin taşınabileceği bir bina olmadığını söyleyerek karara sert çıktılar.

Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencileri olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“2018 yılında KTÜ bölünerek Trabzon Üniversitesi adıyla Akçaabat’ta yeni bir üniversite kuruldu. 10 yıldır Kanuni Kampüsünde eğitim veren Hukuk Fakültesi de KTÜ’den koparılarak Trabzon Üniversitesi’ne bağlandı. Böylece Trabzon Üniversitesi’nin Kanuni Kampüsünde yani KTÜ’nün içinde bir fakültesi kaldı. Aldığımız duyumlara göre KTÜ ve TRÜ arasında 14 Kasım 2019 tarihinde protokol imzalanmıştır. Bu protokole göre 1 Ağustos 2020 itibariyle Kanuni Kampüsündeki Hukuk Fakültesi binası KTÜ’ye devredilecek ve Hukuk Fakültesi Akçaabat’a taşınacak. Fakat sorun şu ki, Akçaabat’ta 1500 öğrenciyi taşıyabilecek bir bina bulunmamaktadır. Ne Fatih Kampüsünde, ne de ilçe merkezinde Hukuk Fakültesinin taşınabileceği bir bina yoktur. Bütçede bir bina yapılması için ayrılan ödenek de yoktur. Bu durumda, protokol aynen uygulanırsa, seneye nasıl bir eğitim verileceği meçhuldür. Muhtemelen Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi gibi okullarda geçici olarak sığıntı gibi ders yapılacak. Kendine ait bir binası olmayan bir fakültede kaliteli eğitim verilemeyeceği çok açıktır. Bunu yetkilerin görmesini istiyoruz. Alınan bu karar en çok Hukuk Fakültesi öğrencilerini mağdur edecektir. Akçaabat’ta Hukuk Fakültesine yakışır, 1500 öğrencinin eğitim görebileceği, amfileri olan bir bina yapılıncaya kadar Kanuni Kampüsünde eğitim almaya devam etmek istiyoruz. Kanuni Kampüsündeki Hukuk Fakültesi binası, kanunen de Trabzon Üniversitesine aittir ve KTÜ’ye devretme gibi bir yükümlülüğü de yoktur. Yaşanacak mağduriyetleri önlemek adına yapılan protokolün Hukuk Fakültesinin tahliye edilmesini düzenleyen hükmünün iptal edilmesini yetkililerden önemle talep ediyoruz. Yıkmak kolay, yapmak zordur. Lütfen 10 yıldır Hukuk Fakültesine emek veren akademik ve idari personeli emeklerini bir anda havaya uçurmayın, öğrencilerin mağdur olmasını engelleyin. Yeni bir bina yapılıncaya kadar Kanuni Kampüsünde eğitime devam edelim. Lütfen bu anlamsız ve faydasız tahliyeye dur diyelim.”