Proje öğretmeni Gaye İskender’in gözetiminde çalışmalarını sürdüren öğrenciler ‘Hangi Suyu İçebilirim, Topraksız Bitki Yetiştirme, Parmak İzi Analizi, Türkiye’nin Yerli ve Milli Aşı Serüveni, Okulumu Güzelleştiriyorum’ adlı projelerde birbirinden değerli çalışmalara imza attılar. Öğrenciler toplamda 21 proje hazırladı. 

“OKULUMUZA FAYDALI BİRÇOK PROJE HAZIRLANDI” 

Öğrencilerin hazırladığı projelerle ilgili açıklamalarda bulunan proje öğretmeni Gaye İskender, hazırlanan projeler sayesinde öğrencilerin günlük hayata dair bilimsel kolaylıklar geliştirmenin farkına vardığını söyledi. Birbirinden çok farklı temalarda projelerin hazırlandığını dile getiren İskender, “Okulumuz, 750 öğrenci kapasiteli bir okul... Çalışmalarda okulumuzun faydasına olacak projelerde hayata geçirmeye özen gösterdik. Örneğin birçok öğrencimizin katıldığı ‘Okulumu Güzelleştiriyorum’ projesiyle okulumuzun koridor duvarlarına renkli resimler, simgeler ve motifler yapıldı. Diğer yandan, Öğrenciler ‘Topraksız ve Tarım ve Hangi Suyu İçebilirim’ projeleriyle günlük hayata dair bilimsel kolaylıklar geliştirmenin farkına vardılar. Bununla birlikte yerel tarım ürünlerimizi de ihmal etmedik. Karadeniz’in en önemli tarım ürünü olan fındıkla ilgili “Fındık Harmanda Islanmıyor’ ortak projesiyle birlikte fındığın kurutulmasıyla ilgili yeni teknikleri tatbik ettiler.” dedi. 

“TÜBİTAK BİLİM FUARI’NDA SERGİLENDİ”

Öğretmenlerinin desteğiyle öğrencilerin birbirinden başarılı projelere imza attığını ifade eden İskender sözlerini şöyle sürdürdü: “Güzel başarılar sergileyen öğrencilerimizin sergisi merakla takip edildi. Projeler ziyaretçilerimizin takdirini topladı. Biz de okul olarak çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ziyaretçilerimizi okulumuzdan çam fidanlarıyla uğurladık. Bu proje yüz yüze eğitimin başlamasından sonra okulumuzun gerçekleştirdiği en önemli bilimsel faaliyetti. TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda öğretmen ve öğrencilerimizin çalışmalarıyla oluşan projeler sergilendi. Uzun süren okuldan uzak kalma sürecinden sonra öğrencilerin bilim çalışmalarına olan merakının canlandığı birçok projeyi hayata geçirdik. Öğrencilerimizin azim ve kararlılıkları takdir topladı. Bundan da son derece mutlu olduk, gurur duyduk.” 

“PROJE METARYELLERİNİ ÖĞRENCİLER KENDİ ÜRETTİ” 

Okul olarak, TÜBİTAK Bilim Fuarı’na üç boyunca 21 proje üzerinde çalışarak hazırlandıklarını kaydeden İskender, “Bu çalışma sonuçlarını ARGE TÜBİTAK gözlemci ekibine sunduk. Bütün öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve öğrencilerimiz de projelerimizi yakından takip etti. Öğrencilerimiz projelerinde kullandıkları maketleri, deney düzeneklerini ve materyalleri kendi çabaları ile hazırladılar. Bu da takdire şayan bir durum. Yeni bir şey üretmenin ve yeni bir şey keşfetmenin vermiş olduğu özgüveni sağladılar.”  diye konuştu.