Trabzon Servis Araçları Odası tarafından başlatılan projeyle, Trabzon’daki yaklaşık 900 servis aracının 400’üne kamera ve ses sistemi kurularak, velilerin çocuklarını evden okula kadar uydudan takip etmesi sağlanacak. Trabzon Servis Araçları Odası Dış İşler Başkanı Ayhan Arpacı, “Şoför arkadaşlarımızın iftiralar sonucunda hapishanelerde olduğunu duyuyoruz. Bu gibi olayları önlemek adına biz kamera ve ses kayıt sistemine geçiyoruz. Öğrencimiz evinden okuluna kadar kamera kaydı altında olacak” dedi.

Trabzon’da ilçelerde birlikte 900’e yakın servis aracının olduğunu dile getiren Arpacı, “İlk etapta 400’e yakın aracımıza takmayı hedefliyoruz. Devamı gelecek. Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz. Velilerimiz istedikleri takdirde çocuklarını uydu sistemi üzerinden takip edebilecekler” ifadelerini kullandı.



“İnternet üzerinden çocuklarını izleyebilecekler”

Servis araçlarındaki kamera ve ses sistemi kuracak olan yüklenici firma Anka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ayaydın, sistemin tamamen Türk malı olduğunu kaydederek, “Sistemimiz uzaktan velilerimiz internet üzerinden çocuklarını izleyebilme özelliğine sahiptir. Yönetmeliğin bizden istediği 30 günlük bir kayıt var biz bunu 45 güne çıkardık” şeklinde konuştu.

“Servis camiasına nefes aldıracak”

Trabzon Servis Araçları Odası Başkanı Tayyar Demir ise, uygulamanın servis camiasına nefes aldıracağını vurgulayarak, “Bizim temel amacımız kaliteli, sağlıklı, güvenli bir hizmet gerçekleştirmektir. Bundan sonra çocuklarını servise bindikten sonra izleyebileceklerdir. Çocuklarının olumlu, olumsuz her hareketlerini takip edebileceklerdir. Bu uygulamanın servis camiasına bir nefes aldıracağını düşünüyorum” diye konuştu.