Çukurçayır Ortaokulu’nda resmen bir eğitim rezaleti yaşandı. Sınıfı yetersizliğinden okula kayıt için başvuran 168 öğrenci kuraya tabi tutuldu. Kura ise sadece 40 öğrenci okula kayıt hakkı kazandı.

Trabzon’un nüfusu en yoğun mahallelerinden biri olan Çukurçayır’da geçtiğimiz Temmuz ayı başlarında yapılan duyuru ile okula ilk kayıt için başvuran öğrencilerin sınıf yetersizliği nedeniyle kuraya tabi tutulacağı açıklandı.

Velilerin isyanına ve dilekçelerine rağmen Milli eğitim Müdürlüğü kura kararına devam etti. Belirtilen tarihte dün Çukurçayır Ortaokulu bahçesinde tombala çeker gibi 40 öğrencinin kayıt hakkı elde etmesi için 168  öğrenci torbaya sokuldu. 

İMAM HATİP BOMBOŞ

Milli Eğitim’in bu kararı sonrası okulda yeterli sınıflar oluşturmak yerine çocuklarını başka mahallelere sürgüne zorlandığını ifade eden velilerden Ayhan Aktürk, ‘’2014’te açıklanan İmam Hatip Ortakokulu bomboş. Tabelaları değiştirsinler bizim çocuklarımız ortaya gitsinler’’ diye konuştu.

VALİYE SESLENDİLER

Kura çekilişi öncesi imza kampanyası düzenleyen veliler, okulların açılmasına 10 gün kala yapılan uygulamanın çağdaş eğitim normalarına uymadığını belirterek, ‘’Bİz bu mahallede oturuyor ve çocuklarımızı bu okula kayıt ettirmek istiyoruz. Çukurçayır Mahallesi nüfus bakımından çok büyük. Bu kadar büyük bir mahalle için okul yatırımının yapılmaması üzücü. Bu konuda tüm yetkilileri göreve çağrıyoruz’’ dediler

Öte yandan okula 1 kilometre mesafe içinde oturanlar, Kaymakamlık kontenjanı, kardeşleri o okulda okuyanlar gibi kriterler içine giren 10 öğrencinin kuraya sokulmadan kayıt edildiği öğrenildi.

(kuzeyekpres)