Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin maske, sosyal mesafe ve kişisel temizlik koşullarını kolayca içselleştirip okula eğlenceli, sağlıklı ve mutlu bir şekilde başlayabilmeleri amacıyla hazırlanan kitapta 60 temassız oyun yer aldı.
Tanıtımı Millî Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından yapılan Temassız Oyunlar kitabı, öğretmenler ve çocuklar tarafından ülke çapında büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı. Bakan SELÇUK, kitapta yer alan oyunları Ankara’da bir okul bahçesinde öğretmenler ve çocuklarla bizzat deneyimledi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tolga ERDOĞAN, temassız oyunların oluşturulmasında var olan oyunlardan veya tamamen özgün oyunlardan yararlanıldığını belirterek, “Çoğunluğu özgün oyunlardan oluşan kitaptaki oyunlar; tanışma ve iletişim, dikkat, hareket ve iş birliği olmak üzere dört gruba ayrılmıştır. Tüm oyunlardaki ortak nokta, temasın olmaması ve mümkün olduğu kadar az materyalin kullanılmasıdır. Ayrıca oyunların aynı anda birden fazla gelişim alanıyla ilgili becerilere yönelik olması, sınıf veya açık alanda uygulanabilir olması, ilkokul programlarındaki kazanımlarla ilişkili olması ve çocukların kuralları eğlenerek öğrenmesini sağlaması kitaptaki oyunların ayırt edici özellikleri olarak söylenebilir” dedi.
Prof. Dr. ERDOĞAN açıklamalarının devamında, “Bu projenin ortaya çıkmasında büyük emeği ve desteği olan, süreçte bizi sürekli yüreklendiren, oyunların öğretmen eğitimi boyutunda dahi öğretmenlerimizle birlikte oyunları deneyimleyen Sayın Millî Eğitim Bakanımız Ziya SELÇUK’a, çalışmalarımıza her zaman destek olan destek olan ve yakın ilgi gösteren Trabzon Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU’ya ve Trabzon Üniversitesi ailesine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.