Şehit Ayhan Güner İlkokulu’na çocuğunu görmek için gelen 30 yaşındaki Ü.G.D. öğretmenin cüzdanını alarak kredi kartı ile harcama yaptı.

Öğretmen E.Ç.M.’nin cüzdanındaki parayı ve kredi kartını alan Ü.G.D.’nin, Ziraat Bankası’na giderek kartın şifresini değiştirip ATM’den para çektiği bildirildi.

Ü.G.D’nin Tonya’da esnaflardan alışveriş yaptığı ve kredi kartını kullanarak Vodafon Bayisinden yaklaşık iki bin lira değerinde telefon satın aldığıda öğrenildi.

Cüzdanın kaybolduğunu fark eden öğretmen E.Ç.M. durumu güvenlik görevlilerine bildirdi. Tonya Emniyet görevlilerinin yaptığı başarılı takip sonucu Ü.G.D. akşam saatlerinde Vakfıkebir’de yakalandı.

Tonya Emniyet Amirliği’ne getirilen ve ifadesi alınan Ü.G.D.’nin, cüzdanı ise Tonya’da çöpe attığı, cüzdanda bulunan eşyaların bir kısmınında üzerinde çıktığı belirlendi. Gözaltına alınan Ü.G.D.’nin suçu kabul ettiği ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alıntıktan sonra tututlanma talebi ile mahkemeye sevk edilen, Ü.G.D. tutuklanarak Trabzon Bahçecik Kapalı Cezaevine gönderildi. (Tonya Haber)