61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ

Trabzon’un Ortahisar İlçesinde bulunan eski adıyla Kaledibi, yeni adıyla Hızırbey İlkokulunda sınıf birleştirme krizi yaşanıyor. Okulun eski binasının güvenlik gerekçesiyle kapatılması sonrası burada bulunan 6 sınıfın öğrencileri, ana binada ki sınıflara dağıtılmak istenince veliler isyan etti.   Veliler 1. Sınıftaki öğrencilerinin okula yeni alıştığını ifade ederek bir çok mağduriyetin ortaya çıkacağına dikkat çekti. 

Okulun ikili sisteme (Sabahçı – öğlenci) geçmesini isteyen veliler, çözüm için dilekçe toplarken bugün okulda bir araya geldiler. Okul yönetimi ile bir görüşme gerçekleştiren velilerin isteğine İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ne cevap vereceği ise merak konusu. Veliler ikili sistemin gerçekleşmemesi durumunda okulun hemen yanında bulunan Halk Eğitim Merkezinde ki sınıfların kullanılabileceği önerisinde de bulundu. 

ESKİ BİNA TAŞ DÜŞMESİNDENDOLAYI KAPATILDI
Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan öğrenci velilerinden Elif Zaman, eski binanın taş düşmesinden kaynaklı tehlikeli olduğu gerekesiyle kapatıldığını ifade ederek, eski binada ki 6 sınıfın boşaltılarak ana binaya geçeğini kaydetti. 
Ana binada sınıfların birleştirileceğine dikkat çeken Zaman, “Sınıflar birleştiriliyor, öğretmenlerin 6 tanesi atıl duruma düşüyor. Bizim çocuklarımız 1. ve 2. Sınıf öğrencileri. Zaten okula alışma evrelerinde problem yaşadık.  Öğretmenlerine alıştılar, bir birlerine alıştılar, şimdi çocuklara diyeceğiz ki, “Sen öğretmenin yanından geçeceksin ama başka bir öğretmene gideceksin” dedi. 

2 AY DAHA KAPIDA DURUP… 
Sınıfların birleştirilmesi durumunda öğrencilerin alışma evrelerinde problemler yaşayacağına dikkat çeken Zaman, “Okumaya daha geçmemişler yeni geçiyorlar, problem olacak. Çocuklar başka öğretmen istemiyorlar, kabul etmiyorlar. Dün ben çocuğuma “başka bir öğretmende okuyabilirsin anneciğim” dediğimde, “hayır ben öğretmenimden vazgeçmem” dedi. Şimdi ben bu çocuğu, bu okula nasıl getireceğim. Ben 2 ay daha bu kapıda durup çocuğumun okula alışmasını mı bekleyeceğim?” diye sordu. 

OKULDA SINIFLARIN BİR ÇOĞUNDA DEĞİŞİKLİK OLACAK
Okuldaki bütün öğrencilerinin bu birleştirmeyle mağdur olacağını ifade eden Zaman, “Bütün öğrenciler mağdur aslında. 6 sınıf dağıtılıyor, 4 tane 1 sınıf birleştirilip 2 sınıf yapılacak. Sınıf mevcudu artacak. 2. Sınıflarda aynı şekilde dağıtılacak. Öğretmenlerde bir nevi açığa alınıyorlar. 

ÇOCUKLAR ÖĞRETMENLERİNE ALIŞTI
Bütün öğretmenler kutsal. Hepsinden memnunuz. Ama bizim çocuklarımız öğretmenlerine alıştı, öğretmenler çocuklarına alıştı. Benim çocuğumun ne problemi var, benim öğretmenim bilir. Yeni bir öğretmen onu keşfedip çözene kadar, bir dönem kaybedeceğiz. Benim çocuğum 2 adım ileri gideceği yerde 2 adım geri gelecek. Bu şekilde bir sürü öğrenci mağdur olacak. Biz bunu istemiyoruz. Bizim istediğimiz şey, bu sorun çözülene kadar ikili sisteme geçilmesi.  Biz bütün veliler olarak bunu istiyoruz” dedi. 

ÇOCUKLAR ÖDEV YAPMIYOR
Çocuklarına ödev yaptıramadıklarını belirten Zaman, “Ben şuan çocuğuma ödev yaptıramıyorum. Bana diyor ki, “Madem öğretmenim yok, niye ben onun verdiği ödeve yapayım” 

MİLLİ EĞİTİMLE GÖRÜŞÜLECEK
Gerilemesini istemiyoruz. Okul yönetimiyle görüştük. Dilekçeler topladık. Milli Eğitimle görüşecekler. Bu bizim için de çözüm değil. Biz bunu çocuklarımıza anlatamıyoruz. Bir anda bu çocukları yeni adapte etmişken, 1,5 ay süre geçti. “Hadi çocuğum tatil bitti, sen bu tarafa geçeceksin mi?” diyeceğiz.  

ESKİ ÖĞRENCİYLE Mİ İLGİLENECEK, YENİ GELENİ ADAPTE ETMEYE Mİ ÇALIŞACAK?
Bu çocukların gelişimini, bir birleriyle iletişimi ön planda tutulup Pazartesi’den önce buna çözüm bulunmalı. Pazartesi bir sürü çocuk mağdur olacak. Hiçbir veli öğretmenini bırakmak istemiyor. Biz öğretmenlerimize alıştık, öğrencilerimiz alıştı. Yeni bir sınıfa gitmeleri demek. O öğretmen kendi öğrencisi ile mi ilgilenecek, yeni gelen öğrenciyi mi adapte etmeye çalışacak” ifadelerini kullandı.