Sosyal mesafe kuralına uygun şekilde şubedeki öğrencilerin gruplara bölünerek yapılan yüz yüze eğitim sürecinde sınıf mevcudunun bölünmesiyle ortaya çıkan grupların okula gelecekleri günler birbirinden farklı olacak.

Okul öncesi eğitime ve ilkokul 1. sınıfa başlayan öğrencilerimizin uyum haftası eğitimine katılması zorunlu olmayıp velinin isteğine bağlı hale getirildi.
 
Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1. sınıflarda uyum programı 21-25 Eylül 2020 tarihleri arasında sadece 1 (bir) gün, yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştirilecektir. İlkokul 1.inci sınıflarda her biri otuzar dakikalık 5 ders saati süreyle uyum eğitimi yapılacaktır. Okul öncesi öğrencileri için de günde otuzar dakikalık 5 etkinlik saati süreyle uyum eğitimi yapılacak.
 
Uyum haftasından sonraki 28 Eylül – 2 Ekim 2020 tarihlerini kapsayan hafta ve devamında okul öncesi eğitim kurumlarında ve 1. sınıflarda haftada 2 (iki) gün yüz yüze eğitim yapılacaktır. Okul müdürlükleri tarafından teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar yapıldı.
 
Yüz yüze eğitim dışında eğitim faaliyetlerinin yürütüleceği uzaktan eğitim online platformlarında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için mesleki çalışma döneminde ilimizdeki 12.226 öğretmene dijital okur yazarlık eğitimleri verilmiştir. Öğretmenlerin gelişimlerine katkı sunma amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde “Trabzon Öğretmen Akademisi”  kuruldu.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce uzaktan eğitim ve eğitim hijyen konularında okul müdürleri ile öğretim yılına hazırlık toplantıları yapıldı.
 
Uzaktan erişim sorunu olan öğrencilerimiz için EBA Destek Noktaları oluşturulmuş olup 83 okulumuzda 809 bilgisayar ile öğrencilerimize hizmet vermeye başlandı.
 
Ders kitaplarının tüm öğrencilerimize dağıtımı sağlanmıştır.  Okullarda ihtiyaçlar belirlenmiş tüm okullara gereken miktarda ateş ölçer, dezenfektan, maske ve el antiseptiği tedarik edilmiştir. Servis araçlarında dikkat edilmesi gereken hususlar noktasında araç şoförlerimize ilçeler bazlı eğitimler yapıldı.