61SAAT HABER SERVİSİ - 9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Trabzon’da şok bir iddia gündeme geldi. Eğitim - İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, Trabzon’da bazı okullarda velilerden öğretmen seçimi adı altında binlerce liralık zorunlu bağış alındığını ileri sürdü. 
Konuyla ilgiyi yazılı bir açıklama yapan Özlü, "Trabzon bazı devlet okullarının istediği öğretmeni seçebilmeleri için velilerden yüklü miktarda bağış aldıkları iddiasıyla çalkalanıyor. Özellikle ilkokul birinci sınıflara başlayacak olan öğrenciler için velilerden “Öğretmen seçimi”  için zorunlu bağış istenildiği herkes tarafından bilinmektedir” ifadelerini kullandı. 

Bölge dışı kayıt yaptırmak isteyen velilerden de ciddi rakamlar istendiğini kaydeden Özlü, "Yine, bölge dışı kayıt yaptırmak isteyenlerden de ciddi rakamlar istenmektedir. Bilindiği üzere bağış almak anayasanın 42. maddesine aykırıdır. Bazı okulların öğretmen seçiminde binlerce liralık tarife belirlediğini biliyoruz. “A öğretmenini isterseniz 2 bin lira, B öğretmenini isterseniz 5 bin lira” gibi sözlerle öğretmen arkadaşlarımız tarifelendirilmektedir” dedi. 

Özlü, Milli Eğitim Bakanlığının okullara yeterli maddi kaynak oluşturmadığını da ifade ederek, "MEB’in okullara yeterli maddi kaynak sağlamaması sonucu devlet okullarında okul ve öğretmen seçimi ücret tarifelerinin ışığında piyasa oluşturuldu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü derhal okul aile birliği hesaplarını incelemeli, yaz tatili döneminde velilerce bağış adı altında yatırılan yüksek miktarların hesabını sormalıdır” şeklinde açıklamasını bitirdi.