Terör eyleminin gerçekleşmesinden sonra Fransa heyetinin Türkiye'den her hangi bir talebi olmadığı kaydedilirken, bundan sonra yapılacak müsabakalar ve kapanış töreninde Fransa için saygı duruşunda bulunulacak.

Trabzon'da devam eden ISF GYMNASIADE 2016 Trabzon Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatlarının 4. gününde ISF yöneticilerinin de katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM)  yapılan basın toplantısına, ISF Başkanı Laurent Petrynka, ISF Başkan Vekili Stelios Daskaladis, ISF Avrupa Kıta  Başkanı Nicos Megolamos, Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, Gençlik ve Spor Eğitim Daire Başkanı Dr. İsmail Gedikli, Başkan Vekili Ali Faik Hacıoğlu, Okul Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Turan  ile Türkiye adına Karatede altın madalya kazanan sporcu Emre Vefa Göktaş, Güreş'te altın madalya kazanan Ömer Faruk Koç ve karatede altın madalya kazanan Asuman Arabacı katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Karakullukçu, organizasyonun 4. gününde olduklarını hatırlatarak, " 3 bin 860 civarında bir kayıt gerçekleşti. Biz Trabzon'da şuana kadar gerçekleşen müsabakalarda, hem seyirci, hem de organizasyon anlamında çok üst düzey yapıyla karşılaştık. Bunun için gerek sporcu ve gerek Trabzonlu hemşerilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

FRANSA'DA TERÖR SALDIRISI...

Konuşmasında Fransa'da gerçekleşen terör saldırısına da değinen Karakullukçu, "Fransa'da terör saldırısı nedeniyle bütün Fransız vatandaşlarına, geçmiş olsun dileklerimizi ve taziye temennilerimizi iletiyoruz. Terör; dini, milleti, ırkı olmayan bir eylem. Biz bu tür eylemlerin insanlık olarak karşısındayız. Sporun ana unsurları, bu gibi etkenlerin karşısında durması için farkındalık oluşturuyor. Biz  bu tür terör eylemlerine karşı ortak tepkimizi göstermek amacıyla bugün ve yarın ki müsabakalar ile kapanış töreninde saygı duruşu ile ölenleri anmak istiyoruz. Terörün karşısında olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz" diye konuştu.

KÜLTÜR GECESİ YAPILACAK

Bugün kültür gününü gerçekleştireceklerini kaydeden Karakullukçu, "ISF'nin kendi bütün organizasyonlarında olduğu gibi bu organizasyonda da, kültür günü düzenlemesi var. Biz bugünün akşamında Kültür Gecesi organizasyonu planladık. Sporcular, Atatürk Köşkü, Boztepe, Ayasofya ve kent meydanında ki gezilerini tamamladılar. Kent meydanında saat 16:00'a kadar belirlenen saatler var. Bazı arkadaşların Zağnos vadisi ve kent meydanında olduğunu görüyoruz. Sonrasında bu arkadaşlar toplanarak kültür gecesi sponsorumuz olacak olan Forum AVM'nin katkısıyla kültür gecesi olacak" dedi

MADALYA SIRALAMASINDA TÜRKİYE 1. SIRADA

Madalya dağıtımları ile ilgili de açıklama yapan Karakullukçu, şu şekilde konuştu:

"Bazı branşlarda spor müsabakaları tamamlandı. Sporcularımız kapanış seremonisine kadar bizimle beraber olacaklar. Şuan da Türkiye toplamda 65 madalya ile bütün organizasyonun sıra başını çekiyor. 

Ülkemizi 2. sırada 43 madalya ile Brezilya, 36 madalya ile Fransa takip ediyor. Ülkemiz, 29 altın, 26 gümüş 10 bronz kazandı"

PETRYNKA, "EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİ BARIŞ"

ISF Başkanı Petrynka ise, "Herkese çok çok teşekkür ediyorum. ISF Başkanı olarak Başkan vekili ve Avrupa Kıta başkanı ile birlikte sizinle buluşmaktan gayet mutluyuz. Bizi burada ağırladığınız için GYMNASİADE görev aldığınız için çok mutluyuz. Bu kadar organizasyonun iletişimin, ulaşımın koordinasyonu ve spor müsabakalarının aynı anda birçok branşın aynı anda uygulanmasından dolayı çok memnunuz. Bu kadar karışık komplike bir çok şeyin aynı anda başarılmasından dolayı çok etkilendik. Aynı zamanda ISF ve Federasyon olarak bunu görüyoruz. Müsabakaların spor alanlarının dağılımı çok başarılı. Burada bütün alan hepsinin Spor Federasyonlarının başkanları burada. Federasyon başkanımızda burada. Bu konuda bize çok büyük katkıları var.

Burada birçok milletten insan aynı anda bir birlerini kucaklıyorlar. Barış içinde hep birlikte bu müsabakaları gerçekleştiriyorlar. Burada benim en önemsediğim en önemli mesaj, eğitim spor ve barış.  Burada hem ISF ve hem de Türkiye Federasyonu olarak yönettiğimiz üzerinde durmak istediğimiz en önemli konulardan biri de barış. Bunun üzerinde çokça çaba sarf ettik ve bundan şüphe duymayın.  Herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Burada 2 binin üzerinde sporcu eğitimine, teknik komitelerden insanlar var. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum bu başarıdan dolayı.

Ve aynı zamanda bize ev sahipliği yapan ve bizi ağırlayan Okul Sporları Federasyon Başkanı Sayın Karakullukçu beye de çok teşekkür ediyoruz" dedi.

FRANSA İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNULACAK

Fransa'da yaşanan terör saldırısından sonra Fransız kafilesinin kendilerinden bir talepleri olup olmadığına ise Karakullukçu, "Bizden her hangi bir talepleri olmadı. Bu anlamda bütün branşların başlangıcında saygı duruşu olacak. Programlarda her hangi bir değişiklik veya kısıtlamaya gidilmemesini istediler. .Kesinlikle böyle bir şeyin olmamasını istedi" dedi.

Kendisi de Fransız olan Uluslararası Okul Sporları Başkanı Lautren Petrynka’da terörün asıl amacının bu tür birlik beraberlik organizasyonlarını bozmak olduğunu belirterek ‘Onlara istediklerini vermeyeceğiz. Barış kardeşlik ve dünyada birlik beraberliğin en güzel mesajını Trabzon’dan vereceğiz. Programlarımızda herhangi bir değişiklik olmayacak. Fakat müsabakalarımızın başında ve kapanış programında terör olaylarında hayatını kaybeden insanlar için saygı duruşunda bulunacağız.

SPORCULAR ÇOK MUTLU

Sporculardan Göktaş ise organizasyonun güzel geçtiğine dikkat çekerek, "Çok güzel bir organizasyon. Diğer branşlarda var. Hem arkadaşlar olsun hem de spor müsabakaları olsun çok güzel bir organizasyon var. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bir daha ki seneye ben katılamayacağım. Yaşım büyüyor. katılacak arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.

Koç ise, "Çok mutluyum. Müsabakalarımız sona erdi. Altınları aldığım için mutluyum. O mindere çıkıp mücadele ettikten sonra galibiyet aldıktan sonra beraber sarılıyoruz. Bu da sporun ne amaçla olduğunu herkese öğretiyor. Organizasyon çok eğlenceli. Her şey güzel" dedi.