61 SAAT HABER SERVİSİ- Trabzon’da elektrik dağıtım için kullanılan elektrik panolarının kapaklarının açık olması kazaya davetiye çıkarıyor.

Trabzon’un Gazipaşa Caddesinde çekilen fotoğrafta kilitli olması gereken ve yetkililer harici açılması yasak olan  panoları küçük çocukların bile açabilmesi vatandaşları tedirgin etti. İş yerlerine ve evlere elektrik dağıtımı sağlanan panolarda bulunan elektriğin gücünün yüksek olması olası bir kazanın ölümle sonuçlanmasına sebep olabilecekken Konuyla ilgili Trabzon Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İsmail Hakkı Altaş 61saat’e açıklamalarda bulundu.

Altaş “Yeraltı kablolarıyla yapılan elektrik dağıtım şebekelerinde tüketiciye  elektrik verebilmek için şebekenin belirli noktalarından yüzeye çıkış yapılarak fotograftakine benzer dağıtım panoları konulur. Fotograftaki pano da belli ki o cadde üzerindeki iş yerlerine elektrik bağlantısı  sağlamak için kullanılmaktadır. Bu panolar kapalı, yani kilitli olurlar  ve yetkililerden başkası bunları açamaz. Yetkili kişi veya kişiler de o  bölgede hizmet veren elektrik dağıtım şirketinin görevlendirdiği teknik  personeldir.” dedi.

Bu durumların ihbar edilmesi gerektiğini belirte Altaş “Bu dağıtım panosu gerekli koruma önlemleri alınmış, gerekli topraklaması  yapılmış ve kapısı kilitli vaziyette olur. Üzerinde gerekli tehlike  işaretleri bulunur. Dağıtım şirketleri bu panoları sürekli gözler ve  herhangi olumsuz bir duru7mda önlem alır. Üzerine reklam kağıtları  yapıştırılarak havalandırma boşlukları kapatılmaz, tehlike belirten  işaret ve yazıların üzeri örtülmez. Fotograftaki dağıtım panosunun  kapağı açıkmış gibi duruyor. Üzerinde de sözünü ettiğim yazı ve  işaretler görünmüyor. Elektrik dağıtım hizmetlerini yürüten şirketin bu  durumu tespit ederek hemen gerekli önlemleri alması gerekir. Kapı kesinlikle başkaları tarafından açılmamalıdır. Hele çocuklar tarafından  hiç açılmamalıdır. Bu gibi durumlarda dağıtım şirketine durum bildirilerek önlem alması sağlanmalıdır. Tabii aslında pano dağıtım  şirketi tarafından izlenmelidir.” ifadelerini kullandı.