61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon'un Of- Arsin ve Hayrat ilçelerinde aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanlarda çok sayıda ara mahalle yolu trafiğe kapanırken dün gece aralıksız devam eden sağanak yağış bu kez bir ilçeye giden ana yolu kapattı. 

Trabzon'un Şalpazarı ilçesine ulaşımı sağlayan ana yol şiddetli yağış nedeniyle dereye karıştı.

İlçede yaşanan sel felaketi nedeni ile büyük panik yaşanırken ilk gelen bilgilere göre Acısu Doğancı Mahallesi'nden  73 yaşındaki İfakat Çoban sel sularından kaçarken yaralanması sonucu tedavi için götürüldüğü yolda hayatını kaybettiği öğrenildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun olay yerine gittiği öğrenilirken Büyükşehir’e ait iş makineleri ve araçlar olay yerine intikal ederek çalışmalarına başladı.

Şalpazarı-Acısu yolu sel suları ve heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapanırken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede 30 iş makinesi ile çalışma başlattı. Ekipler, selden en fazla zarar gören Geyikli, Çamlıca, Acısu, Simenli ve Sütpınar mahallelerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Sel ve heyelan bölgesinde incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek "Sel ve heyelanlardan zarar gören evler var. Şuan için net bir şey söylemek zor. Çalışmalar sürüyor. İş makineleri seferber oldu. Yollarda yer yer kopmalar meydana geldi. Bir vatandaşımız da evinin önündeki sel sularını ve çamurlarını temizlemeye çalışırken düşerek hayatını kaybetmiş, Allah’tan rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandı.