61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Türkmen, yaklaşık 5 sene önce Karayollarının burada ki trafiği rahatlatmak için Köprülü Üst Geçit projesi için ihaleye çıkacağı sırada bölgede ki esnafın ‘iş yapamayacakları endişesiyle’ karşı çıkması sonrasında projenin iptal edildiğini açıkladı.

VİYADÜK YAPILACAKTI...
Aradan 4 sene geçtiğini kaydeden Başkan Türkmen, “Biz de görevimizin bilincindeyiz. Orayla ilgili 4-5 sene evvel gerekli çalışmayı yaptırdık. Karayolları orada yapılacak işlerle ilgili projeyi hazırladı. İhale aşamasına gelmişti. Sanıyorum 4 sene oldu. O zaman ki projede, ortadan bir viyadük şeklinde geçecekti. Trabzon tarafından giriş Akçaabat tarafından çıkacak transit gidecek viyadük yapılacaktı. Alt taraf şehir içine kalacaktı. Proje bu şekildeydi. Tabi viyadük olmasından dolayı, görüntü kirliliği nedeniyle pek tercih edilmiyor. Biz de onun bilincindeyiz. Biz Karayollarına, alternatifleri yaparak en uygunu hangisiyle onu yapalım dedik. Karayolları böyle bir alternatifi yaptı” dedi.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ VARDI, ALIŞVERİŞ SIKINTISI OLMAZDI
Projenin ortaya çıkmasının ardından bölge esnafının şikayetçi olduğunu kaydeden Türkmen, “Orada esnaf şikayetçi oldu. Her iki taraftan, çok şikayetçi oldular. Biz onlara da anlatmaya çalıştık. Ben bizzat, orada ki esnafa anlatmaya çalıştım, “Bu bir zorunluluk, mecburen böyle bir üst geçidin yapılması lazım. Bunun aksi çok geniş kamulaştırmaları gerektiriyor. O da Karayollarının karar vereceği bir iş. Ona büyük tahsisatlar ayırması lazım. Karşılıklı kamulaştırmalar yapılması lazım” diye...
O sıralar Karayolları böyle karar vermişti. Ama söylediğim gibi o civarın esnafı, “Bize bunun zararı olur, insanlar üstten geçer gider alış veriş yapamayız” dediler. Halbuki benim açımdan sadece görüntü kirliliği vardı, alışveriş açısından bir sıkıntı olmayacaktı. Viyadük’ün iki tarafında yine taşıt yolları olacaktı. Oralarda trafiği yavaşlatmak da mümkün olacaktı. Şuan da trafiği yavaşlatamıyorsun kimse orada durup alışveriş yapamıyor. Zaten dar orası. Böyle bir sıkıntı olmayacağını söyledim. Ama ona rağmen orada etki ederek ihale yapılamadı” diye konuştu.

İHALE EDİLMİŞ OLSAYDI ŞİMDİ BİTMİŞ OLACAKTI
Konuyla ilgili Karayollarına yazı yazdığını kaydeden Başkan Türkmen, “Karayolları ile Milletvekilleri ile temas halinde olduk. Karayollarına yazı yazdım, “bir şekilde karar verin. Bundan vazgeçtiniz ama vatandaşın kabul edeceği bir kararı vermeniz lazım. Bu böyle durmaz”
Bu konularda yetkililere, buralarda insanlar ezildiği zaman, hayatını kaybettiği zaman bunun hukuki sorumluluğunu çok bilemiyorum ama vicdani sorumluluğu çok. Orada kadıncağız ezildi. Vicdani sorumluluğu var. 4 sene evvel ihale edilmiş olsaydı şuanda bitmiş olacaktı” dedi.

TRAFİK SIKIŞIK, AKÇAABAT’A ESKİSİ KADAR İNSAN GELEMİYOR
Hastane önünde yaşanan trafik sıkışıklığı nedeniyle Akçaabat’ın da kaybettiğini ifade eden Türkmen, “Bir taraftan insanların hayatı tehlikede bir taraftan da burada ki trafik sıkışıklığı dolayısıyla Akçaabat’tan Trabzon’a, gidip gelmek bir çile haline geldi. O bölgeden geçmek bir çile haline geldi. Yarım saat 45 dakika insanlar bekliyor. Bakıyorum Akçaabat’a eskisi kadar insanlar gelemiyor. Biraz daha o tarafta kalmak mecburiyeti hissediyor” dedi.

ŞİMDİ AKILLI KAVŞAK VEYA VİYADÜK
Türkmen, son gelinen durumu da açıklayarak sözlerini şu şekilde bitirdi: “Son gelinen durumda Karayolları gerekli ihaleyi yaptı, proje çalışması hala sürdürüyor. Şuan da söyleyebileceğimiz kesin proje yok. Üstten Viyadük şeklinde alternatif çalışılmıştı. Şimdi bir de akıllı kavşak gibi bir çalışma yapıldığını öğreniyoruz. Ama henüz kararların çok kesin olmadığı söyleniyor. Son durum bu. Ağırlık bir akıllı kavşak yine üst geçit çalışması var... Yani biraz geç kaldı çok önceden yapılması gerekiyor”