61SAAT HABER SERVİSİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,  Hüseyin Avni Aker Stadının olduğu bölgede şehir parkı ve müze yapılacağını açıklamasının ardından Ortahisar Belediye Başkanı Genç’ten de burayla ilgili dikkat çeken bir öneri geldi. 
Başkan Ahmet Metin Genç, Trabzon’da yıllar önce yıkılan opera binasının burada yeniden yapılmasını önerdi. 

Başkan Ahmet Metin Genç, bugün Ortahisar Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada, 2 yıldır Devlet Opera ve Balesi’nin Trabzon’da yaptığı programların büyük ilgiyle izlendiğini hatırlattı. 

Başkan Genç,  “2 yıldır bizim belediyemizin ev sahipliğinde Trabzon’a geliyor. Salonlar dolup taşıyor. Bu şehrin insanının kültüre ve sanata itibar ediyor olmasının bir taraftan belediye başkanı olarak mutluluğunu yaşıyorum, diğer taraftan da şehrin merkezinde böyle kültür sanat merkezi eksikliğini ifade ediyorum. En azından kendi adıma özeleştiri olarak ifade etmek istiyorum” dedi. 

Devlet Opera ve Balesinin, Trabzon’da yaptığı programların geleneksel hale geldiğine dikkat çeken Genç, “Biz bunu Ortahisar Belediyesi olarak geleneksel hale getirdik. Bu şehirde 1900’lü yıllarda opera bale var. Türkiye’de belki İstanbul’da var. Trabzon’da vardı... 

Ben şu Meydan’daki binamızın maalesef, yıkılmış olmasının hala sanki dün yıkılmış gibi o fotoğrafı gördüğüm zaman üzüntüsünü yaşıyorum.  Bu kompleksimiz,  Avni Aker’de o alanda o binayı yapabilir miyiz... 

Bu şehir böyle bir şehir. Kültür kodları zengin şehir. Metre karesine en çok sanatçı düşen şehir. Bunları ifade ediyoruz ama daha çok adım atmamız lazım. Kültür ve sosyal işlere ağırlık veriliyor ama daha çok ağırlık vermemiz lazım. Bu şehri yaşatan şehrin ruhudur. O ruhla sanatçı ünvanı aldılar. Bu nedenle daha çok katkı sağlamamız bizim. Bir kompleks kültür sanat merkezine ihtiyacımız var. Geç kaldık ama inşallah hızlı zamanda yaparız bunu.. “  dedi.