Festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Şehrimizde üçüncü kez temsiller ve konserler düzenleyecek olan Devlet Opera ve Balesi'ni Trabzonlu sanatseverlere buluşturmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bünyesinden pek çok sanatçıyı ve sanatkârı çıkaran Trabzon'da bu tür etkinliklerin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bütün vatandaşlarımızı üçüncü kez düzenleyeceğimiz bu seçkin sanat etkinliklerini izleyeme davet ediyoruz." dedi. 

TANITIMA KATKI SAĞLANACAK
Festival; Trabzon Valiliği, Trabzon İl Kültür Müdürlüğü, Ortahisar Belediyesi, Akçaabat Belediyesi, Forum AVM Trabzon Yaşam Ve Alışveriş Merkezi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin desteğiyle düzenlenecek.  Festivalde seyircinin beğeniyle izleyeceği bir ücretsiz çocuk oyunu, çocuklara yönelik dört eğitim konseri etkinliği, üç konser, bir operet ve bir modern dans gösterisi olacak. 22-29 Nisan 2019 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Hasan Saka Salonu’nda  gerçekleştirilecek etkinliklerle Trabzon'un yurtiçi ve yurtdışı tanıtımına katkı sağlanacak. 

EĞİTİM KONSERİ DÜZENLENECEK
22 Nisan 2019 tarihinde Akçaabat Belediyesi Erol Günaydın Sanat Merkezi ile 23 Nisan 2019 akşamı saat: 20:00’de ve KTÜ AKM Hasan Saka Salonunda saat: 20.00 de iki konser düzenlenecek. Aynı zamanda; 22 Nisan 2019’da, Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestra ve solistlerinden oluşan 1 soprano, 1 mezzosoprano, 1 tenor ve 1 bas soliste keman, viyola, viyolonsel ve piyano sanatçıları eşlik ederek çocuklara ve gençlere klasik müziği tanıtıcı iki eğitim konseri etkinliği düzenleyecek. Ankara DOB Eğitim Etkinlikleri programı şu şekilde: 22 Nisan 2019  Akçaabat Belediyesi Erol Günaydın Sahnesi 11.00-14. 00 saatleri arasında. 23 Nisan 2019 Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salon 11.00-14.00 saatleri arasında. 

23 NİSAN'A ÖZEL ÇOCUK OYUNU
Devlet Opera ve Balesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuklara ve gençlere yönelik etkinlikler düzenleyecek.  Opera bale günlerinin minik izleyicilere yönelik gündüz programı iki gün ücretsiz olarak sahnelenecek. Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından,  23 Nisan Salı, 12. 00-14.00 saatleri arasında ve 24 Nisan Çarşamba saat 12.00’de, KTÜ AKM Hasan Saka Salonu’nda 'Kitap Kurdu ve Can Haylazlara Karşı' adlı çocuk oyunu çocuklarla buluşturulacak.