61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Araklı İlçesinde Mart ayının ikinci haftasında gerçekleşen orman yangınında 20 hektar orman örtüsü yandı. Yangın Araklı Orman İşletme Şefliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından zamanında müdahale edilerek söndürülürken olayda her hangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı bildirildi. 
Yangın olayı ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilerek Jandarma tarafından soruşturma başlatıldı. yapılan soruşturma sonrasında yangına sebebiyet verdiği kaydedilen bir kişi tespit edildi. Şahsa, “Kabahatler kanunu kapsamında “Emre Aykırı davranıştan” 392 TL idari yaptırım uygulandığı bildirildi. 

Yine Araklı İlçesinde 2 şüphelinin topladığı çöpleri yaktığı sırada, rüzgarında etkisiyle alevler ormanlık alanı sıçradığı bildirildi. Çıkan yangında 29 hektarlık örtü alanının yandığı bildirildi. Bu kişilerede  Araklı Orman İşletme Şefliği tarafından (6831) Sayılı Orman Kanununun (110/2-3) “Taksirle Orman/Örtü Yangınına Sebebiyet Vermek” suçundan işlem yapılırken Jandarmada Kabahatler Kanunu kapsamında “Emre Aykırı Davranıştan” her bir şüpheliye 392  TL idari yaptırım uygulandığı bildirildi. 

Trabzon’un Düzköy İlçesinde ise fındık bahçesinde örtü yangını çıktığı bildirildi. Çıkan yangında 15 metrekarelik alanın yandığı bildirildi. Şüpheliler hakkında  hakkında (6831) Sayılı Orman Kanununun (110/2-3) “Taksirle Orman/Örtü Yangınına Sebebiyet Vermek” suçundan işlem yapılırken Kabahatler Kanunu kapsamında “Emre Aykırı Davranıştan” (392) TL idari yaptırım uygulandığı ifade edildi.