61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da hava sıcaklıkların normalin üstüne olması kuruyan ormanlık alanlarında yangınlara neden oldu.

Akşam saatlerinde etkili olan rüzgarla birlikte şehrin birçok ilçesinde ormanlık alanlarda ve çalılık bölümlerde yangınlar çıktı.

ARSİN'DE YANGIN KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

Arsin’in Fındıklı ve Güneyce Mahallelerinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın büyümeden kontrol altına alınmaya çalışıldı. Bir haberde Trabzon’un Ortahisar ilçesinden geldi. Böztepe Mahallesi’nde bir çalılık alanda çıkan yangına Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

AKÇAABAT İÇİN TAKVİYE İSTENDİ

Bir başka yangın haberi de Akçaabat ilçesi Akçaköy’den geldi. Ormanlık alanda çıkan yangın büyüdü. Yangın çevre illerden gelen itfaiye ekipleriyle söndürülmeye çalışıldı.

Trabzon'da orman yangınları neden çıktı? Valilikten açıklama geldi

Trabzon'da yüzyılın felaketi! Alevler 10 ilçeyi sardı

SÜRMENE'NİN YÜKSEK KESİMLERİ

Sürmene ilçesinin yüksek kesimlerinde bulunan çalılık ve ormanlık alanlarda ufak çaplı yangınların meydana geldiği ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği bildirildi.

TOPLAM 10 İLÇEDE YANGIN

Akçaabat, Araklı, Arsin, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Of, Ortahisar, Sürmene ve Vakfıkebir'de orman yangını çıktı. Valilikte kriz masası kuruldu.

KRİZ MASASI KURULDU

Yangınların komşu ilçelerde sıçradığı ifade edilirken kurulan yangın kriz masası ile çevre illerden takviye istendi. Tarım ve Orman Bakanlığı ise harekete geçti.

YANGINLARDA 5 EV YANDI

Çıkan yangınlara İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale ederken, yangınlarda şuana kadar 5 ev yandı. Yangında can kaybı yaşanmazken, yangın söndürme çalışmalarına Gümüşhane’nin Torul İlçe Orman İşletme Şefliği’nden arazözler de katıldı. Alevlerin ilerlemesi nedeniyle bölgede bulunan bazı evler boşaltılırken, yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

ÇAYKARA'DA 2 EV YANGINDAN KÜL OLDU

Arsin ilçesindeki yangının ardından Araklı ilçesi Türkeli, Pervane ve Yeniköy mahallelerinde de bugün orman yangınları çıkarken, bu yangınlarda 3 ev yangında hasar gördü. Yine Sürmene ve Çaykara ilçelerinde de orman yangınları çıkarken, Çaykara ilçesi Ulucami’de 2 ev yangında kül olurken, ormanlık alanda yangının sürdüğü öğrenildi.

GİRESUN'UN EYNESİL İLÇESİNDE YANGIN

Eynesil İshaklı Köyü Muratoğlu mevkisinde de orman yangını çıktı. Yangın rüzgar ve sıcak havanın etkisi ile yayılırken, görgü tanıklarının Eynesil Belediyesi İtfaiye ekiplerine haber vermesiyle olay yerine gelen iftaiye ekipleri yola yakın yerlere müdahale etse de, rüzgarın etkisiyle yangın alanı genişleyerek devam ediyor. Eynesil İlçe Jandarma ekipleri ve Görele Orman işletme müdürlüğü ekiplerinin de olay yerinde yangına müdahale etmeye çalışıyor. Çaykara Ulucami köyünde 2 ev yandı.