61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar Belediye Meclisinde bugün yaşanan tartışma şok etti. MHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Kınalı, Belediyenin alt kademelerinde yapılan alımlarda usülsüzlük olduğunu iddia etti. 
Kınalı, "Trabzon Ortahisar Belediyesinin yapmış olduğu hizmetleri, akabinde hizmetleri yaparken bir takım alımlar satımlar gerçekleşirken bunu sanayide bir büfede, meydanda bir kafede konuşan bir takım insanlar var. Ben sizi ve meclis üyelerini tenzih ederek konuşmak istiyorum. 
Ortahisar ve Trabzon Belediyesinin 5 kalemde Katı, Sıvı, Gaz, Gıda ve Hizmet alımı altında alınan ve tercihen getirilen bir takım hizmetler var. Ama bunlar alınırken özellikle  alttaki alımları yapan komisyonları tanımak istediğimi söyledim, bunun "mümkün olmadığını” söylediler. 

SİZİN ELİNİZİ GÜÇLENDİRMEK AÇISINDAN.. 
Ben sizin Ortahisar Belediye Başkanı olarak elinizi kolunuzu güçlendirmek açısından bunları söylemek istiyorum. 
Malın kilosu, debisi, rengi, tarihi, menşei, belli olmayan bir takım şeyler alınıyor. 
Acil Hizmet adı altına teklifler gönderiliyor. 
Bu tekliflerden özellikle gıdada, hizmette, araçta,  verilen teklifte yazmamasına rağmen teklifi getiren ve alt komisyonlarda orijinal ekipman istendiği söyleniyor. Fakat teklifler açıldığında ben hiç görmedim. Ben 31 yıldır esnafım aynı zamanda. Neler ne şekilde yürüdüğünü bilen bir esnafım. Aynı zamanda Trabzon ve Ortahisar Belediyelerine mal vermiyorum” dedi. 

BÜTÜN BELEDİYENİN ALIMLARININ ŞİKAYET ETTİREN HUSUS
Bunun üzerine Kınalı’nın sözlerini kesen Başkan Genç, "Somut konuşur musunuz? O kadar geniş havzada konuşuyorsun ki… Bütün belediyenin alımlarını somut şikayet ettiren husus var mı?” diye sordu. 
Kınalı, "Var başkanım” diyerek yanıt verirken, ardından Genç, "Hangi kalem, buradan da söyleyebilirsin.. O kadar da şeffafım.. Ama o kadar genel konuşuyorsun ki bütün Ortahisar Belediyesini töhmet altında bırakıyorsun. 
Şu anda size gelen, bir şikayet şu kalem, şu müdürlüğün, şu alımı yaptığı bir kalem var mı?” diye sordu. 

TÜMÜ ÖYLE OLUYOR
Bunun üzerine Kınalı, "Tümü öyle oluyor..” şeklinde yanıt verince, "Burayı 5 yıldır Sayıştay denetliyor. Hesap Denetim Komisyonu var.  Somut bir alımda usul ve yasaya aykırı alım varsa bunu söyleyeceksiniz. Buradan da söylemenize rıza gösteriyorum” dedi. 

SOMUT BİR ŞEY VARSA BİLDİRİN
Başkan Genç, "Siz meclis üyemizsiniz. Bize yardımcı olun. Usule aykırı bir şey varsa.. Genel bir ifadeyle bütün Ortahisar Belediyesini töhmet altında bırakıyorsunuz. Somut. Şu gün şu alımda problem var. Ama böyle genel ifade kullanarak belediyeyi töhmet altında bırakmayın. Varsa somut bildirin. Buradakiyle değilse bana gelip bildirin. Çok şükür bu belediye her yıl Sayıştay tarafından denetleniyor, kamu zararıyla 1 lira zimmet çıkmadı çok şükür…” diye konuştu.