Ortahisar Belediye Meclisi'nin ocak ayının 4. oturumunda oybirliğiyle alınan karara göre mayıs ayının ilk haftasında 'Ortahisar Belediyesi Fotoğraf  Festivali ve Fotoğraf Yarışması' düzenlenecek.  Yarışmaya başvurular 05 Ocak 2017 tarihinden itibaren başlayacak. Yarışmaya başvuru bitiş tarihi ise 03 Nisan 2017 olarak belirlendi.

Ortahisar’da kent kültürünü ortaya çıkartmak, fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmak, ilçeyle bütünleşen yaşam karelerini  bularak, yeni kurulan ilçenin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenecek yarışmada birinciye 3000 TL, ikinciye 2000 TL, Üçüncüye 1000 TL, mansiyon (5 adet) 750 TL, Ortahisar Belediyesi Özel Ödülü 750 TL, Sergileme (20 adet) 200 TL ödül verilecek.

Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Özdemir yarışmaya Ortahisar Belediyesi çalışanları, seçici kurul, yarışma düzenleme kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları dışında profesyonel ve amatör bütün fotoğrafçıların katılabileceğini belirterek yarışmayla ilgili şu bilgilere yer verdi: Her katılımcı koşullarına uyan kategorilerde en fazla 4 (dört) adet eserle yarışmaya katılabilecek. Yarışma renkli sayısal (dijital) dalda düzenleniyor. Siyah-beyaz ve sepia gibi monokrom (tek renk) fotoğraflarla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Yarışmaya katılacak fotoğraflara, Ortahisar ilçesinin sınırları içinde, 2013 yılı ve sonrasında çekilmesi şartını getirdik. Yarışmanın sonuçları 07 Nisan 2017 yılında açıklanacak. Sergi açılışı ve ödül töreni ise 4 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak. Yarışmada seçilen fotoğraflarla Ortahisar’ın tanıtılması için bir arşiv de oluşturulacak.