61SAAT HABER SERVİSİ

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu’nun vefatı sonrasında yapılan Olağanüstü Genel Kuruluna; Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk ile kent konseyine üye kuruluşların temsilcileri katıldı. 
Olağanüstü Genel Kurulun hemen başında, seçimleri kazandıktan kısa bir süre sonra vefat eden eski Başkan Ahmet Aslanoğlu anısına bir slayt gösterisi sunuldu. Slayt gösterisinde Ahmet Aslanoğlu’nun kent konseyi faaliyetleri sırasında çekilmiş fotoğrafları kullanıldı. 
Genel Kurulun Divan Başkanlığını Temel Korkmaz yaparken, başkanlığa ise Dündar Ayyıldız ve Haydar Çoruhlu aday oldu.  

RAHMETLE ANIYORUZ.. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Olağanüstü Genel Kurul, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in konuşması ile devam etti. Genç, özetle şu ifadeleri kullandı:  “Bir anma ile başladık. Merhum Ahmet Aslanoğlu, Kent Konseyimizin başkanıydı. Bir kez daha kıymetli mesai arkadaşımızı rahmetle anıyoruz, cennet mekan olsun inşallah. İstiklal Marşımız ile toplantımızı açtık. Milli şairimizin ölümünün 80. Yılını idrak ettik. Bugün de yine milli mücadeleyi yaparken Mehmet Akif’i rahmetle anmak, daha iyi anlamak zarureti içindeyiz. Şuan da yaşadığımız zaman dilimine göre ve satırlarına döken milli şairimizdir.

ETRAFIMIZDA Kİ OLAYLARI DİKKATLE İZLİYORUZ
Hep beraberce şuan da uluslar arası konjonktürü, etrafımızda tecelli eden olayları dikkatle izlediğimizde çok önemli süreçten geçtiğimizin her zaman farkında olmalıyız. 
Kent Konseyleri katılımcı belediyecilik anlayışı adına her zaman vurguladığımız husustur. Belediyede yönetim anlayışının gereği olarak, önemsediğimiz önem verdiğimiz ve kuruluşundan itibaren de yaptıkları çalışmalara kıymet verip istifade etmeye çalıştığımız meclisimizde rahmetli başkanımızın bizzat gelip konsey çalışmalarını ifade ettiği ve değerlendirmeye aldığı çalışma metoduyla bugüne geldik. Ben inanıyorum ki kıymetli yürütme kurulu üyelerimiz ve seçilecek konsey başkanımızın aynı yönetim anlayışı ve aynı kararlılıkla bu şehrin menfaatine fikirler projeler üretmeler konusunda çalışma yapacaktır. Yeni kurulun ve büyükçe olan Ontahisar İlçe Belediyesi ve halkının menfaatine başarılı çalışmalar yapılacağına yürekten inanıyorum. İnşallah seçilecek olan başkanımız, seçilmiş olan yürütme kurulumuzla hayırlı hizmetler yapmaya devam eder dileğini paylaşmak istiyorum”

HATİPOĞLU: GÖNÜL İSTERDİ Kİ… 
Ortahisar Kaymakamı Hatipoğlu ise, “Ortahisar’da 3. Haftamızdayız. Çok yoğun tempoyla başladık. Sizlerle bir araya gelmekten dolayı özellikle ayrıca mutluyuz. Gönül isterdi ki üzücü bir olay sonrası yapılan genel kurulda değil, daha farklı bir platformda pek çok şeyi konuşarak değerlendirerek bir araya gelelim. Ben yüksek lisans tezini yerel yönetimlerin, kent konseyine ilk hayatiyet veren 2005 yılında yapılan değişikliklerle ortaya çıkmıştı. Orada da vurguladığım husus vardır. Kentlerde bizim eksik olan yönümüz var. O da hemşerilik hukukunun ortaya çıkması. O da Trabzonlu kimliğinin ne olduğunu tam olarak bilemeden belediyecilik yaptık. Burada ortaya çıkan bir eksikliğin neticesinde Kent Konseylerinde çok farklı kuruluşların bir araya gelerek bu sadece belediye hizmetlerinde değil onun çok daha ötesinde kentlilik bilincine ne katabileceğinin platformu olması. Tarihi bilincin canlandırılması en önemli hedeflerden bir tanesi. 

ORTAHİSAR KARADENİZ’İN TAM KALBİ
Ölçek küçüldükçe kent konseylerinde evrak üzerinde yapılıyor ama onun ötesinde Trabzon gibi yerlerde çok farklı hedefler olmalı. Onu burada görmek ayrı bir mutluluk kaynağı. Önümüzde ki süreç içinde kent konseyinde gerek genel kurulda yer alan mecliste görev alan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu kadar büyük bir hazinenin üzerinde oturan coğrafyadayız. Bizim belki bin yıla aşkın süreyi bulan tarihi geçmişimiz var. Tüm dünyanın gıptaya baktığı bu coğrafyada güçlü ve dik kalabilmek tarihi kökleri çok sağlam şekilde ele alarak bugüne yansıtmaktan geçiyor. Aynı zamanda hepimizin üzerine düşen en önemli vazife bu coğrafyayı iyi tanımak. Ortahisar’ı iyi tanımak. Ortahisar denildiğinde Karadeniz’in tam kalbi… ” dedi.

ÇORUHLU: HİÇ KOLTUĞU KENDİ ÇIKAR VE MENFAATLERİMDE KULLANMADIM
Protokol konuşmalarının ardından, Divan Başkanlığına aday başvuruları yapıldı. Buna göre Dündar Ayyıldız ve Haydar Çoruhlu’nun başvuruları yapıldı. Genel Kurulda ilk olarak adaylardan Haydar Çoruhlu bir konuşma yaptı. Çoruhlu ilk olarak özgeçmişini ifade ettiği konuşmasında, “Hiçbir koltuğu kendi çıkar ve menfaatlerimde kullanmadım. Bana göre Trabzonlu olmak ayrıcalıktır. Kentimi belediyemi,  belediye başkanımızı seviyorum. Ortahisar Kent Konseyi kentin aklıdır. Burada hizip çıkarmak değildir. 2 yıl görev yaptığım arkadaşlarımla birlikte, ürettiğimiz projeleri sizinle birlikte yürütmektir. Bu anlamda kent konseyi başkanlığına dışardan önerilecek adaylar, yönetimden oluşacak adayların yanında bende aday oldum. Genel Kurulumuz layık görür ve beni konsey başkanlığına layık getirirsek aynı şekilde hizmet etmeye çalışacağız. Aksi halde köşemize çekilerek diğer aday arkadaşlarımızın önüne açacağız” dedi. 

AYYILDIZ: BU ŞEHRE HİZMETİ BİR BORÇ BİLİYORUM
Diğer Başkan adayı Dündar Ayyıldız ise, “Belediyelerin öncülüğünde bu benzersiz ortaklık modeli önemli bir şemsiye görevi görmektedir. Kent Konseyi kent yaşamında kent vizyonu ve hemşericilik vizyounu geliştirmesi, sürdürülebilirlik kalkınma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme ilkelerini hayata geçirir. Özetle kent konseyleri o kentte yaşayanlarla birlikte yönetilmesini sağlar. Burada bizlere düşen görev kent konseyi ve diğer platformların kalkınması için nasıl daha etkin kullanabilirize bakmaktır. Yaşadığımız şehre karşı da sorumluluğumuz olduğunu unutmamız lazım. Her Trabzonlu gibi bende Trabzon’a büyük sevda ile bağlayım. Bu şehre hizmeti bir borç biliyorum. Şehrimizin geleceğine katkı vermek için bu önemli göreve aday olmaya karar verdim. Kentimizin markasını güçlendirmek, Trabzon’un tüm aktörlerinin uyum içinde çalışması gerekir. Biz bu ahengi yürütme kurulunda ki arkadaşlarımızla sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

YENİ BAŞKAN AYYILDIZ

Yapılan oylama sonucu Trabzon Ortahisar Kent Konseyi'nde başkan Dündar Ayyıldız seçildi.
Yeni Başkan Dündar Ayyıldız 73 oy alırken Çoruhlu 10 oyda kaldı.