Söğütlü Atletizm Stadı ve çevresinde yapılan yarışlara 37 ayrı okuldan 420 ortaokul ve lise öğrencisi katıldı. Nefes kesen mücadelelere sahne olan yarışlara katılan öğrenciler, performansları ile alkış topladı. 

Pandemi nedeniyle ara verilen ve bu yıl yeniden başlayan okul müsabakalarına katılan öğrencileri kutlayan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, “Hem derslerini yapıyorlar, hem de onlar için çok önemli olan spora vakit ayırıyorlar. Onların boş zamanlarını değerlendirebilecekleri en güzel, en faydalı etkinlik, spor yapmak. Hem gençlerimizi, hem de onlara destek olan öğretmen ve velilerini yürekten alkışlıyorum” diye konuştu.

Kros İl Birinciliği Yarışmalarında son derece çekişmeli mücadeleler yaşandığını ifade eden Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, “Çok yetenekli bir nesil geliyor. Yarışmalardaki performansları ümit verici. Trabzon’un atletizmde de ülke genelinde daha çok söz sahibi olacağına yürekten inanıyorum” dedi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyaları, İlçe Müdürü Uzun ve okul müdürleri tarafından verildi. 

YILDIZ KIZLAR 2 km: 1. Beyzanur Yıldırım (Söğütlü Ortaokulu), 2. Hilal Ecrin Karagöz (Mevlüt Selami Yardım Ortaokulu), 3. Eylül Bülbül (Özel Öncü Karadeniz Ortaoukulu)

YILDIZ KIZLAR (Takım) 2 km: 1. Mevlüt Selami Yardım Ortaokulu, 2. Karakaya Ortaokulu, 3. Akçaabat Cumhuriyet Ortaokulu

YILDIZ ERKEKLER 3 km: 1. Yiğithan Şahin (Çağlayan Şehit Gürcan Bayrak Ortaokulu), 2. Arda Aydın (Çağlayan Şehit Gürcan Bayrak Ortaokulu), 3. Yusuf Kul (Çarşıbaşı Ortaokulu)

YILDIZ ERKEKLER (Takım) 3 Km: 1. Şalpazarı A.İ.H.L. Ortaokulu, 2. Çağlayan Şehit Gürcan Bayrak Ortaokulu, 3. Akçaabat Şehit Gökhan Uzun İmam Hatip Ortaokulu

GENÇ KADINLAR (A) 3 km: 1. Şeyma Birinci (Akçaabat Borsa İstanbul Anadolu Lisesi), 2. Secde Nur Durukan (Trabzon Spor Lisesi), 3. Aleyna Betül Kurt (Trabzon Spor Lisesi)

GENÇ KADINLAR (A) 3 km : 1. Trabzon Spor Lisesi, 2. Akçaabat Borsa İstanbul Anadolu Lisesi, 3. Araklı Saffet Çebi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi

GENÇ ERKEKLER (A) 5 km: 1. Çağrı Arıcan (Trabzon Spor L.), 2. Hasan Gedikli (Akçaabat Atatürk Turizm MTAL), 3. Kadir Can Öztürk (A. Borsa İstanbul AL)-Bilal Topal (Trabzon Spor L.)

GENÇ ERKEKLER (A - Takım) 5 km: 1Trabzon Spor Lisesi, 2. Akçaabat sorsa İstanbul Anadolu Lisesi, 3. Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

GENÇ KADINLAR (B) 3 km: 1. Kader Sağlam (Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), 2. Fatime Altın (Akçaabat 17 Şubat AL) Efna İshak (Ortahisar Yavuz Sultan Selim AL)

GENÇ ERKEKLER (B) 5 km: Hasan Can Mumcu (Akçaabat Mesleki ve Teknik AL) 2. Enes Zafer (Düzköy Nazım Kayhan MTAL), 3. Emirhan Babuşçu (Düzköy Nazım Kayhan MTAL)