Törende katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “2’inci el oto galericiliğini gayet saygın hale getirdiniz. Federasyonumuz mesleğinizi en iyi düzeye getirmek için uğraşı veriyor. Her zaman sizin yasa ve mevzuata uygun çalışmalarınızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu mesleğin kurumsallaşmasının büyük adımları atılıyor. Sayılırlığınız, saygınlığınız bu büyük adımlarla gerçekleşiyor. Bu bakımdan mesleki yeterlilik sertifikası da ciddi bir adım. Sizi yürekten tebrik ediyorum. Bu konuya gösterdiğiniz ilgi münasebetiyle de ülkemizin değişik yerlerinden buraya katılım gösteren katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Federasyon Başkanımız çok önemli bir cümle söyledi. Otomotiv sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyledi. Demek ki omuzlarınızda ülkemizi taşıyorsunuz. Çalışmalarınızda üstün başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ise Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Trabzon’a kazandırdığı 2’nci El Oto Galericiler Sitesinin bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Başkan Genç, Başkan Gümrükçüoğlu’na bu önemli merkezi Trabzon’a kazandırdığı için teşekkür etti.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç ise motorlu araç satışı yapan tüccarların Türkiye’de ciddi bir sermaye olduğunu dile getirirken “Federasyonumuz 2010 yılında 7 ilin bir araya gelmesi ile kuruldu. Federasyonlar, dernekler, sivil toplum kuruluşları üyelerinin, esnafının tüccarının sıkıntılarını çözmek için kurulur. Biliyorsunuz Türkiye’nin iki lokomotif sektörü var: Birisi inşaat diğer otomotiv sektörü.  Bizler Türkiye’de 65 bin kişiyi temsil eden, motorlu araç alım satımı ile uğraşan tüccarlarız. Türkiye’de ciddi bir sermayeyiz, ciddi bir çalışan toplumuz” ifadelerini kullandı.