61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL HABER

Koronavirüs salgını dünyayı etkisi altına alırken yetkililer de her gün yeni tedbirlerle virüsün yayılmasını önlemeye çalışıyor.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTINA YASAK
Bu tedbirler kapsamında 65 yaş üstü ve 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirildi.

61SAAT ŞEHRİN ÖNEMLİ NOKTALARINI GÖZLEMLEDİ
61saat olarak şehrin önemli yerlerinde gözlem yaparken Trabzon otogarında bavullarıyla bekleyen 65 yaş üstü bir vatandaşın beklediğini gözlemledik.

15 GÜN SONRA GEL DEDİLER
Vatandaşın Gümüşhane’nin Şiran ilçesinden Farabi Hastanesi’ne geldiği öğrenilirken hastane tarafından kendisine 15 gün sonra gelmesi gerektiği söylendiği ifade edildi.

“GÜMÜŞHANE’DEN GELDİM”
Yaşlı amcanın durumunun otogar güvenlik görevlisi ve polis memuruna bildirilmesinin ardından yaşlı amcanın yanına polis gelirken, yaşlı vatandaş ise akrabasının bulunmadığını, gidecek yeri olmadığını ve evinin de Gümüşhane’de olduğunu söyledi.

POLİS EKİPLERİ YARDIMCI OLACAK
Bu diyaloğun ardından yaşlı amca otogar yanında bulunan polis merkezine götürülürken, durumunu anlattığımız polis ekipleri ise vatandaşın Gümüşhane’ye gitmesi için yardımcı olacaklarını dile getirdiler.

YETKİLİLER: YAKINLARINI ARAMALILAR
Öte yandan yetkililer, hastaneden taburcu olan 65 yaş üstü veya 20 yaş altı vatandaşların evlerine gidebilmeleri için 61saat’e açıklama yaparak, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi sonrası otogarın kapatıldığını ifade ederek, şehirlerarası seyahatin yasaklandığını sadece seyahat izin belgesi olan kişilerin, hastaların seyahat edebileceğini, hastanelerden taburcu olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı gençlerin hastaneden çıkmadan yakınlarını arayarak kendilerini oradan almalarını istemelerini belirtti. 

KAYMAKAMLIKLARA MÜRACAAT EDİLEBİLİR
Yetkililer, çok zor durumda olan bu şekilde hastaların ise bulundukları ilçelerin kaymakamlıklarına müracaat etmeleri yönünde açıklamada bulundular. 

SEYAHAT İZİN BELGESİ OLMAK ZORUNDA
Öte yandan şu anda Trabzon otogarında şehir dışına hiçbir şehre seyahat hizmeti verilmezken, sadece haftanın belli günleri İstanbul’a hava yolu ile ulaşım yine seyahat izin belgesi ile sağlanmaktadır.